Hoppa till innehåll
Pressrelease10 maj 2012

1 700 möten med internationella researrangörer ger fler Sverigeresor

På måndag och tisdag i nästa vecka kommer ett hundratal internationella researrangörer till Sverige på jakt efter nya upplevelser till sina reseprogram. Researrangörer från bland annat Tyskland, Ryssland och USA intar Malmö för 1 700 möten med representanter från besöksnäringen i hela Sverige, då VisitSweden, Tourism in Skåne och Malmö Turism arrangerar Swedish Workshop.

På måndag och tisdag i nästa vecka kommer ett hundratal internationella researrangörer till Sverige på jakt efter nya upplevelser till sina reseprogram. Researrangörer från bland annat Tyskland, Ryssland och USA intar Malmö för 1 700 möten med representanter från besöksnäringen i hela Sverige, då VisitSweden, Tourism in Skåne och Malmö Turism arrangerar Swedish Workshop. Resultatet ska bli ett bättre utbud av Sverigeresor inför säsongen 2013. 

Den 14 och 15 maj kommer researrangörer från 14 länder, bland annat Tyskland, Ryssland och USA, till Malmö för att inspireras av Sverige och hitta nya och fräscha idéer till nästa års paketresor. Hela 30 procent av de deltagande internationella företagen är tyska. Köpklara upplevelser, boende och transporttjänster i Sverige kommer att presenteras av turistföretag och regioner från hela landet och sammanlagt kommer cirka 1 700 möten att äga rum. Mötena ska resultera i ett bättre utbud av Sverigeresor hos exempelvis tyska TUI Wolters Reisen, amerikanska Borton Overseas och franska Hutissen.

De internationella arrangörerna säljer både på nätet och arbetar mer traditionellt med ett nätverk av resebyråer. VisitSweden väntar sig en direkt effekt av förhandlingarna: efter Swedish Workshop 2010 reste 86 procent av arrangörerna hem med offerter som ledde till konkreta affärer.

Många av de resenärer som VisitSweden riktar den internationella marknadsföringen av Sverige till vänder sig ännu till en researrangör eller resebyrå när de söker reseinspiration. Genom att koppla samman leverantörer av exportmogna upplevelser i Sverige med utvalda researrangörer i 12 länder, vill VisitSweden utöka och höja kvaliteten i de reseprogram till Sverige som researrangörerna erbjuder sina kunder. Det gör VisitSweden exempelvis genom kontinuerlig dialog med arrangörerna och med lokala workshopar och fackmässor på utlandsmarknaderna.

-          Att de viktigaste researrangörerna för Sverige får uppleva något av det bästa vi har är något som konkret påverkar resandet till Sverige, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden. Men konkurrensen från andra länder är tydlig i arrangörernas programutbud och därför behöver Sverige presentera fler internationellt gångbara upplevelser. Med VisitSwedens närvaro på utlandsmarknaderna och kunskap om målgruppen kan vi matcha svenska destinationer och turistföretag med rätt researrangör.

De internationella deltagarna har tidigare önskat att ta del av fler upplevelser från södra Sverige. Före och efter programmet för årets workshop reser också hälften av deltagarna på studieresor till andra delar av Skåne samt Göteborg, Stockholm, Blekinge och Småland.

 -          Skåne fyller ständigt på portföljen med nya och spännande upplevelser och produkter och Swedish Workshop är ett utmärkt tillfälle både för destinationer och företagare att träffa köparna och göra affär, säger Pia Jönsson Rajgård, vd på Tourism in Skåne AB.

 

Program Swedish Workshop 2012

Måndag 14 maj

Deltagarna reser in till Malmö från 14 länder.

13.00-16.00 Seminarium för svensk besöksnäring på Radisson Hotel: ”Köparnas förväntningar på svenska leverantörer”

17.30 ”Get together”-middag på Malmö Opera med både rap och opera. Orvar Säfström är konferencier.

Tisdag 15 maj

8.30 Arrangörerna hälsar välkommen till Swedish Workshop 2012 på Malmömässan

9.00-16.30 workshopförhandlingar mellan köpare och säljare i 1 700 möten

16.00-17.30 After Work vid bar som byggts under dagen av material från byggen runt mässan

 19.00 Galamiddag på Luftkastellet vid Öresundsbron med tema svenska traditioner, vår och sommar

                    

Swedish Workshop 2012 är ett klimatneutralt arrangemang. Exempelvis sker så många lokala transporter som möjligt med tåg.

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00, [email protected]
Martina Samuelsson, Project Manager Events VisitSweden, tel 070-781 74 74, [email protected],  
Bitte Olsson, pressansvarig VisitSweden, tel 0705-25 04 56, [email protected]

Pia Jönsson-Rajgård, vd Tourism in Skåne, tel 0768-87 07 30, [email protected]  
Sara Brynskog, PR Manager, tel 0768-87 03 53, [email protected]

Visa alla nyheter