Hoppa till innehåll
Pressrelease7 april 2014

Anna Brolin är ny landschef för marknad Storbritannien

Anna Brolin, varumärkesutvecklare med lång erfarenhet av internationell marknadsföring, har börjat som ny landschef för VisitSwedens marknad Storbritannien. Anna efterträder Sofia Kinberg som chef för VisitSwedens Londonkontor.
xbvlmg9ftd1ey5afhapv.jpg

Anna Brolin, varumärkesutvecklare med lång erfarenhet av internationell marknadsföring, har börjat som ny landschef för VisitSwedens marknad Storbritannien. Anna efterträder Sofia Kinberg som chef för VisitSwedens Londonkontor. 

Det är kommunikations- och varumärkesexperten Anna Brolin som tar över som chef för en av VisitSwedens prioriterade utlandsmarknader, Storbritannien. Anna har lång erfarenhet av internationell marknadsföring, försäljning och varumärkesbyggnad, dels från konsumentproduktföretag som Orkla och Carlsberg och dels som varumärkeskonsult. På varumärkesbyråer som Design Bridge och Bulletproof har hon exempelvis utvecklat strategiska koncept, positionering och identitet för bland annat Arla Foods, Axfood, Coca Cola, Pernod Ricard och Oriflame. Anna har bott i London i 13 år och har senast drivit egen verksamhet inom varumärkesutveckling och kommunikation, en kunskap som VisitSweden nu ska använda för att stärka svensk besöksnäring.

-  Jag är glad över att vi har knutit Anna till vårt team i London och vi kan nu ta del av hennes erfarenhet av varumärkesutveckling och kommunikation, men också brittisk livsstil och deras drivkrafter inom resande, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden. Sverige har en stor potential att öka resandet från Storbritannien och det krävs en hög kompetens och förmåga att agera rätt för att ta tillvara på möjligheterna.

Resandet från Storbritannien ökade med en procent under 2013 jämfört med året innan och på hotell, stugbyar, vandrarhem, campingplatser och privata stugor och lägenheter gjordes 593 000 övernattningar från Storbritannien.


VisitSweden kommer under 2014 att fortsätta fokusera på målgruppssegmentet unga par utan barn i Storbritannien. Genom att lyfta fram den svenska livsstilen med hjälp av bland annat svensk mat ska VisitSweden stärka kännedomen om Sverige och få fler resenärer till Sverige.

Anna Brolin började sin tjänst i januari 2014.


För ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Anna Brolin, Country Manager United Kingdom, [email protected], tel +44 7585 191818
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56


Visa alla nyheter