Hoppa till innehåll
Pressrelease25 augusti 2011

Ny Sverigesatsning från VisitSweden i London: Soho Square blir Fika Square

Just nu sprids doften av svenskt kaffe och sju sorters kakor över Soho Square i London. VisitSweden har placerat ett pop up-café mitt i London som i tre dagar ska marknadsföra Sverige och Skåne. Evenemanget är en del av en marknadsföringskampanj för Skåne som pågår hela året.
1it2sfrlo6brdixfuyiqtw.jpg

Just nu sprids doften av svenskt kaffe och sju sorters kakor över Soho Square i London. VisitSweden har placerat ett pop up-café mitt i London som i tre dagar ska marknadsföra Sverige och Skåne. Evenemanget är en del av en marknadsföringskampanj för Skåne som pågår hela året.

7 000 småkakor bakade av konditorn Jan Hedh och ett ton äpplen som konstnären Emma Karp Lundström ska förvandla till en äppeltavla från Kivik. Det är huvudingredienserna i det tillfälliga utomhuscafé på Soho Square i centrala London, som VisitSweden och Tourism in Skåne har öppnat. Målet är att inspirera till ”afternoon tea, Swedish style” med hjälp av en äkta svensk fikaupplevelse med bryggkaffe och sju sorters kakor. Till och med fredag väntas ett tusental londonbor att ha bokat ett bord eller besökt den öppna picknicken i parken. 

- Den svenska matkulturen är en utmärkt budskapsbärare för den svenska livsstilen, som för många upplevs som harmonisk och äkta men samtidigt modern. Det här är en styrka i marknadsföringen av Sverige, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden. Och så älskar jag själv att fika. 

Redan före evenemanget ”Fika!” hade utvalda kända bloggare och journalister besökt Skåne för att bekanta sig med regionen och den svenska matkulturen. ”Fika!” är en del i en helårssatsning för att marknadsföra Skåne och Malmö som en nära men oupptäckt destination i Storbritannien. Flera kampanjer med Storbritanniens största flygbolag har redan genomförts. 

Bakom satsningen står VisitSweden, Tourism in Skåne och Malmö Turism tillsammans med British Airways, Ryanair och EasyJet. Storbildsreklam i Londons tunnelbana, aktiv närvaro i sociala medier, annonsering i tidningar och PR i stora brittiska tidningar är exempel på marknadsaktiviteter för Skåne och Malmö som synts under året. 

- Skåne ligger bra till för brittiska resenärer och passar bra för dem som söker något nytt att uppleva på sin kortsemester. Malmö och Skåne erbjuder både stad och äkta naturupplevelser, rikt på kultur, bra shopping och en fantastisk sandstrand mitt i stan, säger Semmy Rülf, chef för VisitSwedens kontor i Storbritannien. På kort avstånd från Malmö finns dessutom fantastiska golfbanor och genuina restauranger. 

Den svenska maten är högintressant i marknadsföringen av Sverige just nu. Den sjätte september bjuder VisitSweden, Sveriges ambassad och Exportrådet in till en mottagning i London för journalister, bloggare, researrangörer, flygbolag, inköpare från matindustrin och andra trendsättare inom mat, mode och design. Även då profileras Skåne genom att fyra skånska kockar presenterar skånska läckerheter. Vid evenemanget kommer även prins Carl Philip att delta.

http://visitswedenuk.blogspot.com/

www.visitsweden.com/relaxingskane

http://apps.facebook.com/your-skane/

För mer information om VisitSweden | www.visitsweden.com

För bilder från evenemanget | se Pressrummet på Newsdesk

För ytterligare information | kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Semmy Rülf, regionchef för VisitSweden i Storbritannien och USA, tel +44 7879 45 01 59
Bitte Olsson, informationsansvarig, tel 0705-25 04 56

Visa alla nyheter