Hoppa till innehåll
Pressrelease1 september 2011

På fransk tv denna vecka: 200 minuter om destinationen Stockholm

Varje dag denna vecka sänder France 2, Frankrikes största public service-kanal, 40 minuter från Stockholm i ett nytt reseprogram. Det är resultatet av VisitSwedens samarbete med kanalen och en del i en pågående satsning för att marknadsföra Stockholm för Parisborna.

Varje dag denna vecka sänder France 2, Frankrikes största public service-kanal, 40 minuter från Stockholm i ett nytt reseprogram. Det är resultatet av VisitSwedens samarbete med kanalen och en del i en pågående satsning för att marknadsföra Stockholm för Parisborna.

Saint-Martin, Antalya, Lissabon, Dubrovnik, Cypern – och Stockholm. När Frankrikes största public service-kanal sänder första säsongen av det nya reseprogrammet ”5 touristes” valde man Stockholm som enda destination i norra Europa. Fem fransmän utmanar varandra genom att varje dag presentera den bästa upplevelsen på platsen. I Stockholm inkluderar det bland annat takvandring, kajakpaddling, designshopping, ABBA-stadsvandring, trädgårdsarbete i Rosendals Trädgård och besök på Gröna Lund. 

VisitSweden och France Télévision har tillsammans med Stockholm Visitors Board tagit fram de bästa upplevelserna, som programdeltagarna testar under veckans fem program. Produktionsbolaget Adventure Line Production spelade in programmen i slutet av juni i strålande sol. 

Programserien har cirka en halv miljon tittare och redan nu märks en ökad aktivitet om Stockholm på sociala medier i Frankrike. 

- Tv har fortfarande stor genomslagskraft och att en av  Frankrikes största kanaler väljer Stockholm är en viktig draghjälp för marknadsföringen av Sverige, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden. 

För att öka uppmärksamheten för programmet och Stockholm kommunicerar VisitSweden aktivt i sociala medier och bearbetar redaktionerna på rese- och livsstilsmagasin i Frankrike. Samtidigt som reseprogrammen sänds har VisitSweden en annonskampanj tillsammans med researrangören Opodo och SAS. Kampanjen ska öka försäljningen av resor till Stockholm, som är den svenska destination som lockar fransmännen allra mest. Övernattningarna i Sverige från Frankrike har ökat oavbrutet sedan 2002. 

- Tittarna kommer att få en försmak av ett modernt, trendigt, kreativt och miljövänligt Stockholm bara två och en halv timme från Paris, säger Pierre Tolcini, chef för VisitSweden i Frankrike och Spanien. Att det var här ABBA-medlemmarna verkade tilltalar också fransmännen mycket, fortsätter Pierre Tolcini. 

Trailer till programserien ”5 touristes” Stockholmsprogram:
http://www.youtube.com/watch?v=kLg7RQuYEJw

Om programmet på VisitSwedens sajt på franska:
www.visitsweden.com/5touristes  

Stockholmskampanj hos researrangören Opodo:
http://promotion.opodo.fr/tourisme-stockholm/   

För mer information om VisitSweden | www.visitsweden.com

 För ytterligare information | kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00, [email protected]
Pierre Tolcini, chef VisitSwedens kontor i Frankrike och Spanien, tel +33 6 23 42 87 28, [email protected]  
Bitte Olsson, informationsansvarig, tel 0705-25 04 56, [email protected]

 

Deltagarnas aktiviteter i Stockholm:
Besök på Skansen, Gröna Lund och Djurgården
Takvandring
Shopping, bl a design
ABBA-stadsvandring
Besök på Fjäderholmarna med RIB-båt
Cykeltur i Gamla stan med lunch i Östermalms saluhall
Kajakpaddling på Riddarholmsfjärden
Kräftskiva
Svensk ”gympa”
Bastu på bastuflotte
Trädgårdsarbete i Rosendals trädgård
Lektion i svenska
Sopsortering  

Visa alla nyheter