Hoppa till innehåll
Pressrelease20 mars 2013

Pressinbjudan TUR 2013: VisitSweden om matlandet Sverige, Curators of Sweden och hur Sverige ska marknadsföras

VisitSweden sammanfattar första året med Curators of Sweden, berättar om hur Sverige – det nya matlandet har slagit igenom internationellt och ger råd till besöksnäringen om hur en effektiv Sverigemarknadsföring kan utformas. Välkommen till VisitSwedens seminarieeftermiddag på TUR 2013 i Göteborg torsdagen den 21 mars.
bx5xa7o9argz4mcvbbnz.jpg

VisitSweden sammanfattar första året med Curators of Sweden, berättar om hur Sverige – det nya matlandet har slagit igenom internationellt och ger råd till besöksnäringen om hur en effektiv Sverigemarknadsföring kan utformas.

Välkommen till VisitSwedens seminarieeftermiddag på TUR 2013 i Göteborg torsdagen den 21 mars. 


12.30 - 13.05
Besöksnäringens Kommunikationsguide
Talare: Thomas Brühl, vd VisitSweden


Omvärldens intresse för Sverige växer. Varannan sekund kommer en internationell besökare till Sverige, eller 16,7 miljoner besökare om året, men vi vill ha många fler. "Besöksnäringens kommunikationsguide" beskriver på enkelt sätt hur besöksnäringen bör jobba tillsammans med marknadsföring på den internationella marknaden. Guiden beskriver vem vi kommunicerar med, vad vi kommunicerar, hur vi marknadsför Sverige och var vi kommunicerar.

13.20 – 13.50
Sverige - det nya matlandet
Talare Sofia Jöngren, politisk sakkunnig till Eskil Erlandsson på Landsbygdsdepartementet och Ami Hovstadius, projektledare för Sverige – det nya matlandet på VisitSweden.

Svensk mat är ett hett ämne i medier över hela världen. Bara det senaste året har värdet av det som skrivits ökat från 120 miljoner kronor till över 660 miljoner kronor. Det är artiklar om svenska kockar, restauranger och livsmedelsprodukter som ökar intresset för svensk mat och gastronomi. Hör om nuläget i regeringens satsning på Sverige – det nya matlandet och om hur nyfikenheten för svensk mat har börjat få fotfäste i utlandet.

14.05 – 14.30
Curators of Sweden, en av världens mest hyllande kampanjer
Talare Jonas Overödder, Global digital manager på VisitSweden och Frida Roberts, chef för kommunikationsenheten på Svenska institutet.

I över ett år har vanliga svenskar berättat om sitt liv i Sverige och förmedlat sina åsikter och funderingar till världen, helt oredigerat. Vad betyder detta för omvärldens bild av det lilla landet Sverige? Och hur ska vi kunna dra nytta av detta framöver?
Curators of Sweden, Sveriges officiella Twitterkonto @sweden, är ett samägt initiativ mellan VisitSweden och Svenska institutet, som låter svenska medborgare ta över Sveriges officiella Twitterkonto en vecka var. Initiativet visar upp Sverige som öppet, äkta och kreativt som står fast vid yttrandefrihet och med facit i hand har initiativet uppmärksammats massmedialt över hela världen. Insatsen har också hyllats och belönats med tjugoåtta nationella och internationella priser, vilket gör det till en av världens mest hyllade kampanjer. Till de mer prestigefulla priserna hör tre stycken i Cannes Lions International Festival of Creativity, varav ett Grand Prix.

Plats: Svenska Mässan, Mässans gata 20, Göteborg
Rum: Sal E1 (entréplan: http://www.svenskamassan.se/PageFiles/4312/Orienteringskarta%20Rev.%204.6,%20NY.pdf)


För mer information om VisitSweden |www.visitsweden.com/partner  

För ytterligare information | kontakta

Ulrika Hallesius – direktör, Kommunikation och Public Affairs, tel 0704-200 900, [email protected]

Bitte Olsson, pressansvarig VisitSweden, tel 070-525 04 56, [email protected]  


Visa alla nyheter