Hoppa till innehåll
Pressrelease13 oktober 2011

Starkare Sverigevarumärke ska lyfta besöksnäringen

Idag startar VisitSweden ett arbete för att utveckla framtidens Sverigebild. Svenska varumärken, regioner, organisationer och företag ska gemensamt forma de budskap som breddar Sverigebilden och lockar fler besökare till landet. VisitSweden ska leda besöksnäringens samarbete med andra näringar och därmed skapa fler anledningar att resa hit. Idag samlas 200 personer för att diskutera.

Idag startar VisitSweden ett arbete för att utveckla framtidens Sverigebild. Svenska varumärken, regioner, organisationer och företag ska gemensamt forma de budskap som breddar Sverigebilden och lockar fler besökare till landet. VisitSweden ska leda besöksnäringens samarbete med andra näringar och därmed skapa fler anledningar att resa hit. Utvecklingen av en stark och långsiktig imagemarknadsföring kompletterar destinationsmarknadsföringen, som VisitSweden arbetat med under lång tid tillsammans med svensk besöksnäring.

200 beslutsfattare från besöksnäringen och andra branscher samlas idag på VisitSwedens Inspirationsseminarium. Där startas arbetet med att tillsammans utveckla framtidens Sverigebild. Med fler människor i utlandet som känner lust för Sverige och svenska värderingar är sannolikheten högre att man väljer att besöka oss vid nästa resa eller konferens.

- Ett starkare varumärke för Sverige ska lyfta besöksnäringen ännu mera. Om fler känner till och gillar det Sverige gör och står för får människor fler anledningar att resa hit, sägerThomas Brühl, vd för VisitSweden. Oavsett om man arbetar inom besöksnäringen eller inom mode, mat eller medicin, bidrar man med en pixel till den bild som skapas om oss i utlandet.

Ett litet land som Sverige är beroende av omvärldens gillande i konkurrensen om besökares, investerares och andras uppmärksamhet. En stark Sverigebild hjälper företag och organisationer i Sverige att stärka sina egna varumärken internationellt. Analyser från VisitSweden visar att kännedomen om Sverige i bloggosfären i hög grad handlar om samhälle och värderingar. Sverige associeras också med naturen, storstäderna och människorna. I utländska medier refererar man till Sverige med betoning på innovation och miljö, där en ny generation globala svenska företag som Metro, Skype och Spotify bidrar till en uppdaterad Sverigebild. En ny bild av det moderna, trendiga Sverige inom musik, film och litteratur växer fram genom kulturbloggar.

- Allt fler låter ett specialintresse eller viljan att lära sig något nytt styra valet av resa. Och fler anledningar att välja Sverige behövs för att svensk turism ska lyckas fördubbla omsättningen till år 2020, sägerThomas Brühl. VisitSwedens arbete med att stärka varumärket Sverige är vårt bidrag till att Sverige ska lyckas uppnå det tuffa målet.

Arbetet med att färdigställa en strategi för nation branding i Sverige ska ske tillsammans med de andra organisationerna inom Nämnden för Sverigefrämjande i Utlandet, NSU, besöksnäringen och andra kreativa svenska näringar. Resultatet blir en komplett strategi för framtidens Sverigebild som presenteras under 2012.

För ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00, [email protected]
Maria Ziv, Director of Marketing på VisitSweden, tel 0703-97 72 29, [email protected]
Bitte Olsson, presssansvarig VisitSweden, tel 0705-25 04 56, [email protected] 

Visa alla nyheter