Hoppa till innehåll
Pressrelease11 september 2014

Stockholms skärgård skapar stort intresse hos utländska researrangörer

I dag kommer 33 utvalda researrangörer och journalister från Europa till Stockholms skärgård och VisitSwedens ”Outdoor Academy of Sweden”. Under fem dagar ska de lära känna svensk natur och livsstil och ta del av skärgårdsupplevelser som har utvecklats för en internationell marknad. Intresset för programmet har varit rekordstort.
f5vvjsvn7ia7kq2gjzpi.jpg

I dag kommer 33 utvalda researrangörer och journalister från Europa till Stockholms skärgård och VisitSwedens ”Outdoor Academy of Sweden”. Under fem dagar ska de lära känna svensk natur och livsstil och ta del av skärgårdsupplevelser som har utvecklats för en internationell marknad. Intresset för programmet har varit rekordstort. 

Sverige blir allt mer populärt att besöka och utländska besökare vill gärna ägna sig åt utomhusupplevelser över hela landet. Därför har VisitSweden, Scandinavian Outdoor Group och skärgårdskommuner utanför Stockholm bjudit in researrangörer, journalister och återförsäljare från Europa att uppleva svensk skärgårdsnatur och livsstil under Outdoor Academy of Sweden. Intresset att delta har varit ovanligt stort.

Deltagarna besöker Utö och Grinda, där de får ta del av några av de upplevelser som har utvecklats för att passa på en internationell marknad. Samtidigt kan skärgårdsföretag dra nytta av de europeiska researrangörernas perspektiv. Under fem dagar ska man testa cykling, vandring, segling, fiske och kajakpaddling, men också äta middag utomhus, övernatta i tält på stranden och vara med om en äkta svensk kräftskiva. Innan programmet i skärgården får deltagarna dessutom känna pulsen i centrala Stockholm under en guidad cykeltur.

Totalt kommer 19 researrangörer och 14 journalister från Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Ryssland, Schweiz, Österrike och Belgien. Bland deltagarna finns brittiska researrangören Discover the World och holländska Buro Scanbrit, samt tidningar som brittiska Metro och tyska NDR.

-  Att ett trettiotal utvalda researrangörer och journalister får möta skärgårdsföretagen och själva testa upplevelser i en unik och äkta natur nära en trendig och urban storstad, skapar värdefull PR och storytelling om Sverige i press, sociala medier och i återförsäljarledet i utlandet. Utländska turister skapar stora intäkter till Sverige, säger Thomas Brühl, vd för VisitSweden.

Stockholms skärgård är ett av de fem områden i Sverige som med stöd av Tillväxtverket ska utvecklas till hållbara och internationellt konkurrenskraftiga destinationer. Upplevelserna under Outdoor Academy of Sweden har valts för att de lever upp till utländska besökares behov, men de internationella researrangörerna kommer också att träffa andra upplevelse- och boendeföretag från Stockholms skärgård i totalt 300 affärsmöten. Målet är att fler svenska upplevelser ska komma med i researrangörernas programutbud.

Outdoor Academy of Sweden genomförs med en så liten påverkan på miljön som möjligt och klassificeras som ett klimatneutralt arrangemang.

Pressbilder från Outdoor Academy of Sweden finns från och med fredag morgon på http://www.mynewsdesk.com/se/visitsweden

http://bloggar.visitsweden.com/oas/

http://visitsweden.cetrez.com/oas/press/

http://www.scandinavianoutdoorgroup.com/


Program för Outdoor Academy of Sweden 2014

torsdag 11 september
ankomst till Stockholm
cykeltur i centrala Stockholm
skärgårdsbåt till Utö, middag på Utö värdshus

fredag 12 september, Utö
förmiddag: guidad naturvandring
eftermiddag: fritt val av fiske, segling eller vandring
middag och övernattning på Ålö strand

lördag 13 september, Utö
förmiddag: cykeltur till Utö värdshus
eftermiddag: kajaking
middag och övernattning på Utö värdshus eller på obebodd ö

söndag 14 september, Grinda
tur med rib-båt till Huvudskär för journalister
workshop mellan researrangörer och svenska upplevelseföretag
kräftskiva

måndag 15 september
skärgårdsbåt tillbaka till Stockholm


För ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 0704-200 900
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56


Visa alla nyheter