Hoppa till innehåll
Pressrelease2 maj 2017

Susanne Dahlberg blir ny vd för Visit Sweden

Visit Swedens styrelse har utsett Susanne Dahlberg till ny verkställande direktör. Susanne har mångårig ledarerfarenhet inom marknadsföring och förändringsarbete och ska leda kommunikationen av Sverige för framtidens internationella resenärer. Samtidigt har Karin Johansson, vd för Svensk Handel, valts som ny ordförande för Visit Sweden.

Visit Swedens styrelse har utsett Susanne Dahlberg till ny verkställande direktör. Susanne har mångårig ledarerfarenhet inom marknadsföring och förändringsarbete och ska leda kommunikationen av Sverige för framtidens internationella resenärer. Samtidigt har Karin Johansson, vd för Svensk Handel, valts som ny ordförande för Visit Sweden.

Visit Swedens nya vd är en erfaren ledare från bolag med internationell verksamhet och har bland annat ansvarat för förändringsarbete inom digital försäljning och kommunikation, nu senast som kommersiell chef på flygbolaget BRA, Braathens Regional Airlines. 

Susanne Dahlberg har haft ledande befattningar på BRA, Scandic Hotels och SAS. På BRA ansvarade hon för sammanslagning av företagets regionala bolag, digitala försäljningsplattform och kunderbjudandet. Tidigare var hon tillförordnad Sverigechef för Scandic Hotels och distriktschef för Scandics Stockholmshotell. Susanne Dahlberg har också varit marknads- och försäljningschef på flygbolaget SAS Sverige, chef för e-Commerce och distribution globalt i SAS, samt vd för SAS Ground Services i Sverige. Susanne ersätter Visit Swedens tf vd Kristina Ösund.

- Susanne Dahlbergs bakgrund och erfarenheter från besöksnäringen kommer att vara värdefulla för att leda Visit Sweden vidare mot ett mer digitalt och globalt arbetssätt. Vi tror på hennes förmåga att driva förändring och hon är samtidigt en uppskattad ledare, säger Karin Johansson, styrelseordförande för Visit Sweden.

Visit Swedens marknadsföring av Sverige som resmål ska utvecklas att bli ännu mer spetsig och effektiv med hjälp av mer marknadsövergripande och digital kommunikation. Bolaget har redan inlett en anpassning av verksamheten och påbörjat ett nytt, mer globalt arbetssätt.

- Jag är stolt och glad att få ta mig an det här uppdraget och tar med mig mina erfarenheter av digital omvandling. För mig är Visit Swedens uppdrag att få fler turister till Sverige och stärka landets varumärke precis den utmaning man drömmer om att få, säger Susanne Dahlberg.

Susanne Dahlberg tillträder den 1 juni. Till dess fortsätter Kristina Ösund som tf vd för Visit Sweden.

Ny styrelse för Visit Sweden
Vid Visit Swedens bolagsstämma den 26 april valdes Karin Johansson, vd för Svensk Handel, som ny ordförande efter Elisabeth Gauffin. Richard Törnblom, CMO på re:newcell och tidigare vd på LynxEye ersätter ledamoten Anders Eslander.

Ledamöter utsedda av staten:
Karin Johansson, ordförande, vd Svensk Handel
Lotta Boman, informations- och kommunikationschef Intellecta AB
Kristina Ekengren, kansliråd Näringsdepartementet
Richard Törnblom, Chief Marketing Officer på re:newcell

Ledamöter utsedda av ägaren Svensk Turism AB:
Elisabeth Haglund, ordförande Svensk Turism AB, vd Hotel Tylösand
Mats Forslund, vd Jämtland Härjedalen Turism
Jari Virtanen, Chief Transformation Officer Stena Line
Eva Östling, vd Visita

Patric Sjöberg, vd Stockholmsmässan, och Titti Rodling, vd SLAO, är suppleanter utsedda av Svensk Turism AB.

Internationell turism omsätter 113 miljarder i Sverige, mer än exporten av läkemedel och av järn och stål från Sverige. Det är en ökning med 177 procent sedan 2000. Källa: Tillväxtverket

För mer information
Karin Johansson, styrelseordförande Visit Sweden, tel 070-200 42 40
Susanne Dahlberg, tel 070-606 24 48
Bitte Olsson, pressansvarig på Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Bild på Susanne Dahlberg
https://www.mynewsdesk.com/se/visitsweden/latest_media

Visa alla nyheter