Hoppa till innehåll
Pressrelease9 april 2014

Svensk design intresserar utländska resenärer

Nyskapande svensk design stärker Sverigebilden och kan attrahera fler besökare till Sverige. För VisitSwedens målgrupp av resenärer är design är en av flera starka reseanledningar. Tillsammans med Business Sweden och Svensk Form projektleder VisitSweden den officiella Sverigeutställningen under Salone Internazionale del Mobile i Milano, som pågår denna vecka.
iub5lyl4prtp8aqimdlg.jpg

Nyskapande svensk design stärker Sverigebilden och kan attrahera fler besökare till Sverige. För den målgrupp av resenärer som VisitSweden vänder sig till i den internationella Sverigemarknadsföringen är design är en av flera starka reseanledningar. Tillsammans med Business Sweden och Svensk Form projektleder VisitSweden den officiella Sverigeutställningen under Salone Internazionale del Mobile i Milano, som pågår denna vecka. 

För många Sverigeresenärer är associationen till svensk design och möjligheten att shoppa mode och designprodukter en av dragarna till destinationen Sverige. Att handla är en viktig del av besöket i Sverige och svensk design uppskattas för sin stil och enkelhet. Utländska besökare lägger 46 procent, nästan hälften av vad de spenderar, på shopping*. Design kan också handla om att besöka museer och utställningar med konst och design.

Svensk design har tagit en stark position internationellt och är en del av VisitSwedens berättelse om det nytänkande och omtänksamma Sverige. VisitSweden sprider inspiration om Sverige i världen via bland annat traditionella och sociala medier, webbplatser, print och event.

-  Internationell turism ger viktiga intäkter till Sverige och vi har stor potential att attrahera fler utländska besökare. Svensk design är en nyckel till den svenska livsstilen, som väcker internationell nyfikenhet, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

I samarbete med Business Sweden projektleder VisitSweden det officiella svenska deltagandet som just nu arrangeras tillsammans med Svensk Form under designveckan i Milano. Kurator är Form Us With Love. I designdistriktet Brera visar Sverige och ett 40-tal designföretag upp innovativa designlösningar och föremålen i utställningen auktioneras ut live via auktionstjänsten Lauritz.com. Svenska och utländska designprofiler bjuder opinionsbildare och allmänhet på ”Form Talks” om olika aspekter på design i det officiella programutbudet.

VisitSweden satsar strategiskt på sex utvalda teman för att stärka varumärket Sverige. De senaste tre åren har svensk mat varit i fokus i den internationella marknadsföringen, vilket har gett en markant ökning av matartiklar om Sverige i internationella medier. Men även mode/design, svensk livsstil, natur/friluftsliv, litteratur/film och hållbarhet är områden med berättelser om Sverige som ska användas för att skapa ett ännu större intresse för Sverige utomlands.

* Källa: Fakta om svensk turism 2012, Tillväxtverket

www.swedishdesigngoes.com
www.lauritz.com

För ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 0704-200 900
Johan Cavallini, landschef på VisitSwedens Italienkontor, tel +39 340 370 21 47, [email protected]
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56


Visa alla nyheter