Hoppa till innehåll
Pressrelease11 oktober 2012

Sverigetwittrare ska utveckla Curators of Sweden

Sveriges officiella Twitterkonto, @sweden, har väckt stor uppmärksamhet världen över sedan det överlämnades till landets invånare. På fredag den 12 oktober samlar Svenska institutet (SI) och VisitSweden 31 av 44 tidigare Sverigetwittrare för en workshop där man ska diskutera nästa steg för kontot. Människor från hela världen kan ställa frågor till kuratorerna under en livesändning på webben.

Sveriges officiella Twitterkonto, @sweden, har väckt stor uppmärksamhet världen över sedan det överlämnades till landets invånare. På fredag den 12 oktober samlar Svenska institutet (SI) och VisitSweden 31 av 44 tidigare Sverigetwittrare för en workshop där man ska diskutera nästa steg för kontot. Människor från hela världen kommer också att få möjlighet att ställa frågor till kuratorerna under en livesändning på webben. 

SI:s och VisitSwedens initiativ Curators of Sweden har sedan starten i december 2011 haft 44 svenska kuratorer som startat diskussioner inom en rad områden, allt från svenska traditioner till politik. På fredag kommer 31 av dem till Stockholm för att bland annat diskutera vad som kan göras härnäst med Sveriges officiella Twitterkonto och delta i en frågesession som direktsänds globalt via nätet. 

-       Kontot fungerar mycket bra i sin nuvarande form, men vi vill samtidigt se över hur vi skulle kunna utveckla det inför framtiden, säger Maria Ziv, marknadsdirektör på VisitSweden. Vi tror på en spännande dynamik mellan kuratorerna, som inte har träffats tidigare.

-       Initiativet Curators of Sweden har på ett nytänkande sätt visat på Sveriges öppenhet samtidigt som det haft sina utmaningar. Alla som har varit med och twittrat har bidragit till att forma pusslet av ett mångfacetterat Sverige där yttrandefrihet är en grundbult. Nu ser vi fram emot att få träffa de personer som möjliggjort initiativet – d.v.s. våra kuratorer – för diskussion och feedback, säger Frida Roberts, chef för Enheten för kommunikation på SI.

I december förra året bestämde sig SI och VisitSweden för att överlåta Sveriges officiella Twitterkonto, @sweden, till en ny svensk varje vecka. Idén har skapat rubriker i massmedier över hela världen och nått en läsarkrets på över 84 miljoner människor. Curators of Sweden har också vunnit ett tiotal prestigefyllda priser, vilket gör initiativet till en av de mest hyllade kommunikationsinsatserna i världen just nu. Bland priserna återfinns både ett svenskt guldägg, Clio Awards och ett åtråvärt Grand Prix i Cannes Lions International Festival of Creativity.

Veckans kurator kommer också att delta och delar sina intryck av workshopen i sina tweets på @sweden. Eftermiddagen kan följas med hashtaggen #SwedenTweetup på Twitter.

Den livesända frågesessionen via videostream på Bambuser startar klockan 17.45 på fredag den 12 oktober. Medier och andra intresserade är välkomna att delta via länken http://bambuser.com/node/3114898. (Inloggning på Bambuser direkt eller via Facebook krävs för att delta i livechatten.)
 

För mer information om VisitSweden, SI och Curators of Sweden

www.visitsweden.com/partner

www.si.se

www.curatorsofsweden.com

För ytterligare information | kontakta

VisitSweden
Maria Ziv, Director of Marketing, VisitSweden, tel 0703-97 72 29, [email protected]
Bitte Olsson, Corporate Communications Manager, VisitSweden, tel 0705-25 04 56, [email protected] 

Svenska institutet
Martina Högberg, pressansvarig, Svenska institutet, tel 073-355 82 12, [email protected]
Frida Roberts, chef för Enheten för kommunikation, tel 073-231 85 28, [email protected]

 

Visa alla nyheter