Hoppa till innehåll
Pressrelease15 april 2021

Tio miljoner till Visit Sweden för ytterligare marknadsföring av Sverige som resmål

Besöksnäringen har drabbats hårt av Covid-19-pandemin. Visit Sweden får nu extra resurser för att lyfta fram ännu fler fantastiska resmål runt om i landet.
hzlrbuviu2hl4s3o3kkj.jpg

Idag lanserar Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden den första delen av sin marknadsföringskampanj mot svenskar: De ofrivilliga turisternas resguide till Sverige – för svenskar.

Samtidigt meddelar regeringen via vårändringsbudgeten att de vill satsa ytterligare tio miljoner kronor på Visit Swedens marknadsföring av Sverige som resmål.

”Besöksnäringen har drabbats hårt av Covid-19-pandemin. De ekonomiska konsekvenserna är stora då i princip allt resande från utlandet och affärsresandet har upphört. Vi vill därför förstärka marknadsföringen på hemmaplan nu när det främst är turism inom landet som gäller. Visit Sweden får extra resurser för att lyfta fram ännu fler fantastiska resmål runt om i landet, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

”Vi är oerhört glada för tillskottet som oavkortat kommer att gå till marknadsföring av hur man kan turista i Sverige, ett välbehövligt tillskott för att återstarta besöksnäringen”, säger Susanne Andersson som är VD för Visit Sweden.

Mer konkret om hur investeringen ska användas är för tidigt att kommentera, då beskedet om tillskottet kom idag 14 april.

”Att tillskottet kommer samma dag som vi lanserar vår stora Sverigekampanj för att inspirera svenskar att resa och upptäcka Sverige är oerhört glädjande, säger Susanne Andersson som är VD för Visit Sweden, Sveriges marknadsföringsbolag.

Vid årsskiftet fick Visit Sweden uppdraget att marknadsföra Sverige som resmål för svenskar för att bidra till omstarten av svensk besöksnäring efter pandemin. Nu, drygt tre månader senare bolaget den första delen sin marknadsföringsinsats med Sverigeinspiration.

”I vår nya kampanj har vi låtit coronastrandade utländska besökare tipsa svenskar om guldkorn runt om i landet som de besökt under pandemi-tiden i Sverige”, säger Susanne.

Till Visit Swedens nya kampanj har alla svenska turistregioner och stora städer även bidragit med tips och förslag i en gemensam satsning att inspirera och locka semestersvenskar.

Mer om:

Visit Swedens svenska kampanjsatsning De ofrivilliga turisternas guide till Sverige för svenskar

https://www.mynewsdesk.com/se/visitsweden/pressreleases/de-ofrivilliga-turisternas-guide-till-sverige-ny-storsatsning-av-visit-sweden-ska-locka-svenskar-att-upptaecka-sverige-3089839)

Här hittar du Visit Swedens upplevelseguide och de ofrivilliga turisternas restips:

https://www.visitsweden.se

För ytterligare kommentarer och mer information:

Näringsdepartementet, Näringsminister Ibrahim Baylans pressekreterare: https://www.regeringen.se/press/presskontakter/#2109

Visit Sweden: Kommunikationschef: [email protected], 070-644 64 12

Visa alla nyheter