Hoppa till innehåll
Pressrelease1 juni 2012

Vad tycker världen att svenskar ska vara stoltast över?

Lagom till nationaldagen genomför VisitSweden en opinionsundersökning på sin globala community för Sverige för att få svar på frågan om vad människor i världen tycker att vi svenskar ska vara stoltast över. Community of Swedens nästan 50 000 medlemmar är Sverigevänner över hela världen, människor som har besökt Sverige eller har andra kopplingar hit. Resultatet offentliggörs måndagen den 4 juni.

Lagom till nationaldagen den 6 juni genomför VisitSweden en opinionsundersökning på sin globala community för Sverige för att få svar på frågan om vad människor i världen tycker att vi svenskar ska vara stoltast över. Community of Swedens nästan 50 000 medlemmar är Sverigevänner över hela världen, människor som har besökt Sverige eller har andra kopplingar hit. Resultatet av opinionsundersökningen offentliggörs måndagen den 4 juni. 

- Nationaldagen är en dag då vi alla kan samlas och vara stolta över Sverige. Men samtidigt är nationaldagen en nedtonad dag i Sverige om vi jämför med Norge och länder som Frankrike och USA. Många svenskar vet nog inte vad vi ska känna stolthet över och varför vi firar vår nationaldag, så varför inte fråga våra tusentals vänner i utlandet?, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

VisitSweden har bett mottagarna av Community of Swedens nyhetsbrev att spontant beskriva de tre bästa argumenten för att besöka Sverige. VisitSweden hoppas på associationer som stämmer överens med de budskap om öppenhet, omtänksamhet, nytänkande och äkthet, som man använder i marknadsföringen av Sverige.

- Intresset för Sverige som turistmål fortsätter att växa och antalet övernattningar från utlandet har ökat åtta år i rad. Nu har vi dessutom vunnit Eurovision Song Contest och mångas blickar vänds mot Sverige. Just nu rullar våra internationella sommarkampanjer som bäst och vi hoppas på en intensiv sommarsäsong. Kort sagt, Sverige är populärt i Europa och världen och vår opinionsundersökning kommer att hjälpa oss att berätta för svenskarna vad som är bäst med Sverige i världens ögon, fortsätter Thomas Brühl.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00, [email protected]
Maria Ziv, Director of Marketing på VisitSweden, tel 0703-97 72 29, [email protected]
Bitte Olsson, pressansvarig/Corporate Communications Manager på VisitSweden, tel 0705-25 04 56, [email protected]

 

Visa alla nyheter