Our other websites:

ITB - har varit

ITB mässan (Internationale Tourismusbörse Berlin), är världens viktigaste mässa inom turism och äger rum i Berlin 7–9 mars 2023. ITB kommer 2023 att vara en renodlad fackmässa för den internationella resebranschen.

Sverige fortsätter att vara en mycket attraktiv destination för de tyska resenärerna. Visit Sweden förutspår ett fortsatt stort intresse från den tyska resebranschen inför kommande år. Vi vill därför finnas på plats för att inspirera researrangörer att inkludera det hållbara och attraktiva resmålet Sverige i sitt utbud.

ITB mässan (Internationale Tourismusbörse Berlin) är världens viktigaste fackmässa inom turism. Den kommer 2023 att äga rum 7–9 mars med full fokus på B2B. Visit Sweden kommer tillsammans med övriga nordiska länder att finnas på plats i en ny specialdesignad, ny nordisk monter. 

Viktig global resemässa

Återhämtningen av de tyska gästnätterna i Sverige fortsätter och ökade med hela 98% under januari-september 2022 jämfört med samma period 2021. Tyskland är tillsammans med Norge de största utlandsmarknaderna för Sverige och vi fortsätter definitivt vara en mycket attraktiv destination för de tyska resenärerna. Vi räknar därför med stort intresse från den tyska resebranschen inför nästa sommar och kommande säsonger. 

Hur kan ni delta?

Som deltagare på säljsidan är detta ett utmärkt tillfälle att knyta nya och återse befintliga kontakter. Här ges möjlighet att presentera ert utbud för både tyskspråkiga och internationella researrangörer som arbetar med privatresor, och som redan säljer/paketerar Sverige, eller de som är intresserade av att börja arbeta med Sverige.

Visit Swedens monter är mässans samlingsplats för Sverige som destination. Här har du har möjlighet att marknadsföra er destination/produkt ihop med Visit Sweden. För Sveriges del innebär detta en enorm möjlighet att under tre dagar visa upp vårt lands bästa sidor, möta den den internationella resebranschen och hitta nya samarbetspartners.  

För vem: Boendeanläggningar, attraktioner, transportörer, aktivitetsföretag, incoming operatörer (DMC's Destination Management Companies), destinationsbolag (DMO Destination Management Organizations), regionala turismorganisationer (RTO Regional Tourism Organizations).

Viktiga datum:

SISTA DATUM FÖR ANMÄLAN 11 JANUARI! - Anmälan stängd

Bekräftelser skickas löpande. Anmälan är bindande. För bokningar som görs efter detta datum kan vi ej garantera full service, t ex införande i utställarkatalog. 

Under februari kommer viktig information inför ITB skickas ut.

Därför bör Du delta: 

  • ITB är branschens största mötesplats, där kontakter knyts och grunden för nästa års försäljning läggs.
  • Konkurrens-och trendspaning genom att delta i olika seminarier som organiseras under veckan.
  • Bra tillfälle att utbyta erfarenheter med andra svenska regioner, produkter, incomingföretag, nätverka etc.  

Ett tips är att förboka möten med dem Du önskar träffa på mässan, men lämna även luckor i schemat för spontanbesökare. 

Priser 2023 

Personligt deltagande med fackbord under Fackdagarna (tis-tor):  7–9 mars 2022

Ett dedikerat mötesbord där ni har kan boka in möten, ges tillfälle att träffa branschen, knyta kontakter och föra enskilda samtal.  

Detta ingår: Eget dedikerat mötesbord, förstärkt wifi, införande i matchmaking verktyget (tba), press- och webbexponering och produktmanual/utställarbeskrivning över deltagarna i den svenska montern till den tyskspråkiga branschen, exponering på monterns utställartavla, utställarkort/namnskylt. Observera att icke anmälda personer tyvärr inte kan ha möten i montern. 

Pris: 48 000 SEK (ex. moms), personligt deltagande med 1–2 pers.  
Ytterligare person 8 000 SEK (ex. moms) 

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.