Our other websites:

Visit Swedens marknadsplan 2023

Efter flera år av pandemi och en utmanande utveckling i omvärlden, är det än viktigare att Visit Sweden fortsätter att arbeta för att hålla det attraktiva och hållbara resmålet Sverige top-of-mind hos svenska och internationella resenärer. Reslusten hos målgruppen som vill göra medvetna val finns och Sveriges unika position som hållbar destination skapar möjlighet att både attrahera, påverka och leda mot ett mer medvetet resande.

I marknadsplanen 2023 beskriver Visit Sweden alla samlade aktiviteter som har till syfte att öka attraktionskraften för det hållbara och attraktiva resmålet Sverige.

Marknadsplan 2023_jan.png

Viktiga ingångsvärden för marknadsföringsinsatser 2023

Viktiga ingångsvärden för planeringen under 2023 utifrån omvärldens påverkan och dess konsekvenser på resandet är:

 • Öka den gemensamma kraftsamlingen kring resmålet Sveriges varumärkeslöfte ”Tillsammans mot ett mer medvetet resande” för att ta en tydlig position som ett attraktivt och hållbart resmål.
 • Arbeta med hög flexibilitet och klokhet för att navigera effektivt under snabbrörliga planeringshorisonter.
 • Möta den enorma konkurrensen från resmål världen över genom att fokusera på “färre men värre aktiviteter”.

Fokus i marknadsföringen 2023

För att nå och påverka målgruppen både på kort och lång sikt satsar vi i första hand på de marknader som vi har fokus på. Vi arbetar med en mix av B2C och B2B-kanaler i syfte att stärka det attraktiva och hållbara resmålet Sverige.

I våra aktiviteter för 2023 kommer vi att med utgångspunkt i Sveriges varumärkeslöfte fokusera på:

 • Att stärka det attraktiva och hållbara resmålet Sveriges varumärke på kort och lång sikt samt öka söktrycket genom våra större globala PR-drivna utspel. Utspelen stärker även vårt “always-on”-arbete, både B2C och B2B.
 • Att arbeta med “always-on”-marknadsföring mot slutkonsument (B2C), för att möta resenärernas behov av information men även inspiration om det attraktiva och hållbara resmålet Sverige.
 • Att stärka “always-on"-arbetet mot researrangörsledet (B2B) för att berätta om det attraktiva och hållbara resmålet Sverige samt fokusera på aktiviteter som ger stor effekt.

Kunskaper för starkare marknadsföring av resmålet Sverige

Värdefulla kunskaper och insikter för att stärka det attraktiva och hållbara resmålet Sverige delas med aktörer som arbetar för och i besöksnäringen kontinuerligt hela året.

Marknadsplanen delas in i fyra övergripande delar:

 1. Globala PR-drivna Utspel samt större kampanjer
 2. B2C (Business-to-consumer) Marknadsföring mot resenärer
  - Always-on, ständig närvaro i kanaler där målgruppen befinner sig.
 3. B2B (Business-to-business) Marknadsföring via researrangörer och reseagenter
  - Always-on, ständig närvaro i kanaler där målgruppen researrangörer och agenter befinner sig.
  - Kampanjer via researrangörer, synas i researrangörers egna kanaler utvalda tidsperioder.
  - Events och Roadshows, affärsmöten med researrangörer och reseagenter.
 4. Kunskapsdelning
  - Always-on, genom nya löpande insikter och kunskaper som publiceras i Visit Swedens Kunskapsbank samt nyhetsbrev och webbinarier.
  - Nya publikationer, nya större trendrapporter, analyser eller undersökningar som läggs upp i Kunskapsbanken.

Läs mer om intresset för Sverige som resmål här och Sverigebilden här.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.