Our other websites:

För spridning: Information om allemansrätten

Nu finns filmer och artiklar om allemansrätten att sprida till dina besökare. En av de starkaste associationerna till Sverige är ett vackert land med orörd och tillgänglig natur. Materialet, som vi gjort tillsammans med Naturvårdsverket, ska hjälpa till att berätta om vad man får och inte får göra i den svenska naturen.

Visit Sweden vill hjälpa till att förmedla att alla är välkomna ut i naturen och att allemansrätten är en unik möjlighet. Men också allemansrättens grundregel: ”inte störa, inte förstöra”. Den som nyttjar allemansrätten måste bland annat ta hänsyn till natur och djurliv, markägare och andra besökare. På vår officiella Sverigesajt visitsweden.com har vi samlat det viktigaste som utländska turister måste veta. Här kan du också klicka dig direkt till materialet.

Film - med Jonas Leksell och Sanja Kuruzovic

Denna informationsfilm berättar och svarar utan pekpinnar på de vanligaste frågorna från våra gäster, men ger även svaren på de missuppfattningar som Naturvårdsverket av erfarenhet vet att gästerna gör fel.

Olika versioner av filmen kan laddas ner via denna länk

En huvudfilm, ca 4 min
1 kort-version av huvudfilmen, ca 1 min
2 trailers, ca 15-20 sek

Filmerna är fria för ALLA att ladda ner, lägga upp och sprida i sina kanaler. Trailers och kortversion passar utmärkt för spridning i sociala medier. Alla filmer finns både med och utan engelska undertexter, då många tittar utan ljud i sociala medier.

Artiklar om allemansrätten på visitsweden.com (engelska)

Evening swim
Foto: Heléne Grynfarb/imagebank.sweden.se
Artikel

"Allemansrätten" and the important must-knows

2020. En artikel på www.visitsweden.com om det viktigaste att kunna när man vistas i naturen. Allemansrätten i ett nötskal.

Cooking in nature
Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se
Artikel

Safety first when playing with fire

2021. En artikel på www.visitsweden.com om hur man får elda i naturen. Mysiga brasor på ett säkert sätt.

Countryside
Foto: Emma Ivarsson/imagebank.sweden.se
Artikel

Respecting the privacy of house owners - "Hemfridszonen"

2020. En artikel på www.visitsweden.com om hur man får vistas i närheten av hus. Njut på avstånd.

On the road.
Foto: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se
Artikel

Get off the beaten path, but mind how you drive and park your vehicle

2021. En artikel på www.visitsweden.com om hur man kör och parkerar sitt fordon i naturen. Håll dig på vägen.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.