Hoppa till innehåll
Pressrelease12 maj 2017

Arktisk livsstil ska få turister att drömma om Sverige

Nu får utländska turister ta del av den naturnära livsstilen i norra Sverige. I USA, Storbritannien, Tyskland och Nederländerna genomför Visit Sweden och Swedish Lapland Visitors Board en kampanj som ska förflytta turisternas semesterdrömmar till en arktisk version.
ylzklnlq0rfrpo32w438.jpg

Nu får utländska turister ta del av den naturnära livsstilen i norra Sverige. I USA, Storbritannien, Tyskland och Nederländerna genomför Visit Sweden och Swedish Lapland Visitors Board en kampanj som ska förflytta turisternas semesterdrömmar till en arktisk version. 

Livet nära naturen, midnattssol och norrsken, småskalighet, måltidsupplevelser, hantverk och aktiva naturupplevelser, och personligheter som lever och delar med sig av denna livsstil i Swedish Lapland, är kärnan i en kampanj från Visit Sweden och Swedish Lapland Visitors Board, som genomförs inom Interregprojektet Visit Arctic Europe. Kampanjen pågår året ut och ska göra fler utländska turister nyfikna på arktisk natur och livsstil. Under 2016 gjordes mer än 840 000 övernattningar från utlandet på destinationen Swedish Lapland*.

- Swedish Lapland har som vision att bli världens mest välkomnande och hållbara arktiska destination. Vår småskaliga natur och naturnära livsstil har en hög internationell attraktionskraft, säger Erika Mattsson, vd på Swedish Lapland.

- I projektet Visit Arctic Europe kan vi samverka över gränserna och kommunicera de värden som hela den arktiska regionen erbjuder turister. Därför känns det extra bra att få lansera Swedish Lapland som Sveriges arktiska destination tillsammans med Visit Sweden, fortsätter Erika Mattsson.

Oavsett om utländska resenärer föredrar nattliv eller att träna på semestern så kan de nu få en försmak av hur deras drömresa skulle se ut med en arktisk inramning. Med hjälp av en ”drömtransformator” presenteras en arktisk version av vanliga semesterupplevelser i en personligt paketerad inspirationsfilm. Till exempel konverteras gympasset till en tuff vandring med snöskor och discokulan på nattklubben ersätts i Swedish Lapland med ett färgsprakande norrsken utan krav på partydress och högklackat.

Filmerna som skapas utifrån turistens egna val leder till ett skräddarsytt urval av inspirerande berättelser på swedishlapland.com. Norrbottensprofilerna Eva Gunnare, matkreatör, och Johan Påve, platschef på STF Saltoluokta Fjällstation, visar också livet i norr med varsin film. Kampanjen ska öka nyfikenheten på Swedish Lapland och den arktiska delen av Sverige för att fler resenärer ska börja planera en resa hit.

- Genom berättelser om livsstil och natur i Sverige ska fler potentiella besökare bli nyfikna på vårt land när de planerar nästa resa. Med ett centralt koncept kan vi sprida de unika upplevelserna i Swedish Lapland till fyra länder och en stor grupp människor, säger Lotta Thiringer, partneransvarig på Visit Sweden.

I Storbritannien, USA, Tyskland och Nederländerna finns totalt 50 miljoner Sverigeintresserade resenärer. I den gemensamma kampanjen riktar Visit Sweden och Swedish Lapland Visitors Board kommunikationen till resenärer som vill lära mer om natur, kultur och livsstil i Sverige, smaka svensk mat och uppleva svenska traditioner.

Satsningen är en del av Visit Arctic Europe, ett gränsöverskridande projekt för att lyfta de arktiska delarna av Norge, Sverige och Finland som semesterdestinationer. Visit Arctic Europe drivs med medel från EU-programmet Interreg Nord. Projektet startades hösten 2015 och drivs fram till och med 2017 av de regionala turistorganisationerna för norra Sverige, Norge och Finland. Visit Sweden är en huvudpartner till projektet, som samlar nära 100 företag.

Kampanjen har producerats av den Piteåbaserade reklambyrån In the Cold.

* Swedish Lapland innefattar Norrbottens län samt Skellefteå och Sorsele kommuner.

http://www.swedishlapland.com/traveldreams
Turisten väljer fem semesterupplevelser och presenteras en film som visar vad valen kan motsvaras av i Swedish Lapland. Varje film inleds och avslutas med en hälsning från norrbottensprofilerna Eva Gunnare och Johan Påve. Totalt kan drygt 12 000 unika kombinationer av filmen göras. Besökaren leds därifrån till en personligt skräddarsydd webbplats med mer inspiration om de valda upplevelserna.

För mer information

Bitte Olsson, pressansvarig på Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Erika Mattsson, vd på Swedish Lapland Visitors Board, [email protected], 070-388 60 25

Visa alla nyheter