Hoppa till innehåll
Nyhet9 maj 2023

Beyonce just nu draglok för svensk besöksnäring

Just nu är det nästan fullbokat på hotell och vandrarhem i Stockholm (ca 96 % bokat) på grund av att Beyonces konsert, svenska ordförandeskapet för EU och Stockholm Art Week genomförs samtidigt.

Det finns fortsatt rum i Stockholm för de som letar, men man måste vara flexibel med var i Stockholm man kan tänkas bo.

- Större evenemang som de vi nu ser den närmaste tiden, bidrar till hela Sveriges besöksnäring genom positiv uppmärksamhet om vad Sverige har och erbjuder, säger Susanne Andersson som är Visit Swedens vd.

- Dels passar många på att upptäcka mer av Sverige när de har åkt hit, men uppmärksamheten kring evenemangen skapar även nyfikna ”ringar på vattnet” för vad Sverige har att erbjuda, fortsätter Susanne.

Enbart inför Beyonces världsturnépremiär på Friends Arena imorgon, har ökad efterfrågan på flygbiljetter från USA till Sverige noterats.

Amerikansk press har även uppmärksammat att priset för konsert och flyg till Sverige blir billigare än motsvarande i USA.

Enligt amerikanska Buzzfeed har enbart konsertbiljetterna i Sverige legat på 400 USD jämfört med 900 USD för motsvarande amerikanska konsertbiljetter, delvis tack vare svenska valutaeffekten som innebär att det just nu är billigt för internationella turister att vistas i Sverige.

Det rapporteras från besöksnäringen om att ett stort antal internationella medier och journalister befinner sig i Stockholm med anledning av kommande evenemang. Något som längre fram kommer att generera publicitet och uppmärksamhet för Sverige.

Just nu arrangerar Visit Sweden ett antal visningsresor för internationell media till andra delar av landet, för att visa upp den svenska mångfalden av upplevelser, aktiviteter, möjligheter och äventyr.

Foto & Film för fri publicering i Sverige

Foto & film för fri publicering, från svenska regioner & destinationer

För ytterligare pressinformation

Mer om

Visit Sweden har det offentliga uppdraget från svenska staten att marknadsföra resmålet Sverige. Visionen är att Sverige år 2030 är världens mest hållbara och attraktiva resmål byggt på innovation. Visit Sweden är ett statligt aktiebolag med ca 50 anställda runt om i världen. Bolaget är baserat i Stockholm och hade år 2022 en omsättning om ca 159,9 miljoner kronor. https://corporate.visitsweden.com/

Visa alla nyheter