Hoppa till innehåll
Pressrelease15 april 2021

De ofrivilliga turisternas guide till Sverige – ny storsatsning av Visit Sweden ska locka svenskar att upptäcka Sverige

Lagom till svenskarnas semesterplanering lanserar Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden, De ofrivilliga turisternas guide till Sverige - en guide till Sverige för svenskar av utländska besökare som strandades här när pandemin slog till och stängde världens gränser.
hypsjypyu3jjxssibzii.jpg

En cirkusartist från Franska Guyana, en ukrainsk dansare och ett brittiskt par – det är några av de personer som blev strandsatta i Sverige under pandemin. Idag lanserar Sveriges marknadsföringsbolag, Visit Sweden, De ofrivilliga turisternas guide till Sverige, som gör nedslag på ett femtiotal platser i Sverige.

Lagom till svenskarnas semesterplanering vill Visit Sweden med De ofrivilliga turisternas guide till Sverige visa nya upplevelser och få svenskar att besöka nya platser, när det är möjligt. Det görs genom att visa resmål i Sverige – från Riksgränsen i norr till Skanör i söder – med nya ögon.

-Ibland behöver vi höra av andra det vi kanske redan vet: att vårt land är fantastiskt och har mycket att erbjuda året runt. Vi vet att många drömmer om kommande semestern och med den här guiden vill inspirera till att genom de strandades upplevelser upptäcka Sverige på ett nytt sätt, säger Angelica Månsson-Gerde, ansvarig för Svemester-satsningen och Head of New Business på Visit Sweden.

För mer information om De ofrivilliga turisternas guide till Sverige gå till www.visitsweden.se

I guiden får vi möta elva personer, höra deras berättelser från tiden i Sverige och ta del av deras bästa semestertips. Vi får även veta vilka platser de gärna skulle ha besökt, men inte hann med eller kunde resa till på grund av restriktioner. En av de strandade guiderna är fransk-guyanska cirkusartisten Nikolas Pulka:

-Med min ombyggda van har jag försökt att utforska Sverige så gott det går med tanke på restriktionerna och att det ska vara coronasäkert. En plats jag verkligen kommit att älska är Lofsdalen, Härjedalen, med sin underbara, vilda natur, säger Nikolas Pulka.

Detta är de ofrivilliga turiserna:

Ihop med De ofrivilliga turisternas guide till Sverige lanserar Visit Sweden även en digital upplevelseguide med sammanlagt ytterligare över 600 restips som tagits fram i samverkan med regionala turistorganisationer, destinationer och besöksnäringsföretag. Dessa kommer att fyllas på med fler tips löpande.

-Detta är vår första stora satsning att locka fler svenskar att upptäcka Sverige och tipsen passar oavsett när man kan resa. Vårt uppdrag är ju att väcka reslust och stöda den besöksnäring som just nu verkligen kämpar för överlevnad, säger Susanne Andersson som är VD för Sveriges marknadsföringsbolag, Visit Sweden.

Visit Sweden kommer också att trycka upp ett antal fysiska exemplar av den digitala guiden så att den bevaras som ett tidsdokument. Man är också i dialog med Nordiska museet för att se hur man kan samla in de ofrivilliga turisternas berättelser.

Vid frågor kontakta Visit Sweden:

Jim Hofverberg 0706446412 alt [email protected]

Angelica Månsson-Gerde 0703189499 alt [email protected]

Visa alla nyheter