Hoppa till innehåll
Pressrelease17 oktober 2016

Finska snapchattare testade livet i Stockholm

Att leva som en stockholmare i en lägenhet på Kungsholmen. Det fick nyligen bloggare, vloggare, instagrammare, twittrare, youtubers och snapchattare från Finland testa i några dagar. Bakom initiativet #bloghousestockholm stod Visit Sweden tillsammans med Visit Stockholm.
k9ug4ylo1wqofp5up2u7.jpg

I augusti och september lät Visit Sweden och Visit Stockholm 29 finska sociala medieexperter upptäcka staden med en stockholmares ögon. Med bas i en lägenhet på Kungsholmen fyllde de några intensiva dagar var med shopping, trendiga restauranger, gemensam matlagning i lägenheten, fredagsmys och joggingrundor, men även inslag av traditionell sightseeing. Programmen hade teman som mode, mat och design och planerades med hjälp av crowdsourcing, där deltagarna själva bidrog med tips och förslag.

Många finska besökare känner Stockholm väl och vill ha aktuell inspiration på butiker, restauranger, konserter, teatrar och museer. Visit Sweden, som marknadsför Sverige utomlands, har de senaste åren satsat mer på detaljerade tips för finländare som redan känner Stockholm väl för att så många av dem som möjligt ska få anledning att återvända.

Deltagarna som besökte Stockholm skriver om resor, design, familjeliv, inredning, mode, mat och livsstil på bloggar, vloggar, Facebook-, Instagram- och Snapchatkonton och YouTube-kanaler med totalt 136 000 läsare per vecka. Hittills har 31 blogginlägg, över 200 Instagrambilder och flera hundra Snapchatinlägg publicerats som ett resultat av besöken.

By Selma, Youtubekanal om livsstil med 27 000 följarehttps://www.youtube.com/watch?v=aeZqdPgJACI

Kaunis pieni elämä, familjeblogg med cirka 10 000 besökare per vecka
”Jag rekommenderar Junibacken för alla barnfamiljer.” http://kaunispienielama.blogspot.se/

Peeta Peltola, Instagramflöde om design och inredning med drygt 13 000 följare
”Alla dessa fina butiker.” https://www.instagram.com/p/BKf6OzhgtxP/

Pikkuseikkoja, kultur- och livsstilsblogg med 4 000 läsare
“Jag hade nästan glömt hur livligt och stort Stockholm känns jämfört med Helsingfors.” http://www.lily.fi/blogit/pikkuseikkoja/kaunis-ja-elavainen-tukholma-5-matkavinkkia
Laura Rosilla, Instagramflöde om hälsa och livsstil med drygt 3 000 följare
”Den staden har så mycket att erbjuda och jag hann inte se ens hälften av vad jag skulle velat på den här korta resan, så jag måste tillbaka ASAP.” https://www.instagram.com/p/BJwtbvujS0c/

Antalet övernattningar från Finland i Stockholm har ökat snabbare än genomsnittet till Sverige, och 2015 registrerades mer än 213 000 övernattningar på hotell, vandrarhem, campingplatser och andra kommersiella boendeanläggningar i Stockholm. När även endagsbesök räknas in är Finland den största utlandsmarknaden för Stockholm. (Källa: Tillväxtverket/SCB.)

Instagram: #bloghousestockholm


För mer information
Thomas Brühl, vd Visit Sweden, tel 08-789 10 00
Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Visa alla nyheter