Hoppa till innehåll
Nyhet16 januari 2024

Landskampen Sweden (not Switzerland) fortsätter – nu kastar Schweiz in Pia Sundhage i matchen

Statliga marknadsföringsbolaget Visit Swedens globalt uppmärksammade kampanj för att öka intresset för Sverige som turistdestination har fått schweizarna att joddla. Senast i raden av glada återkopplingar med referenser till Visit Swedens kampanj kommer nu från Schweiziska fotbollsförbundet, som precis kontrakterat svenska Pia Sundhage som ny förbundskapten för schweiziska damfotbollslandslaget.
CH foto
Foto: Skärmbild lånad från film av Schweiziska Fotbollsförbundet.

I en kort film lanseras Pia som den nya förbundskaptenen, med en direkt blinkning till Visit Swedens destinationskampanj.

- Att vår Sverige-kampanj skulle uppmärksammas och skapa sådana här ringar på vattnet kunde vi faktiskt aldrig drömma om men det är oerhört kul att se hur kampanjen lever vidare och fortsätter att engagera, säger Susanne Andersson som är vd för Visit Sweden, med ett glatt skratt.

Återkopplingarna på kampanjen Sweden (not Switzerland) har varit många och i USA har kampanjen lett till en publik ”duell” mellan svenska ambassadören och den Schweiziska, i form av korta filmer i sociala medier om respektive lands förträfflighet – med en stor portion humor och mycket kärlek.

Ett återkommande förslag från människor runt om i världen har även varit att ”slå ihop nationerna”. Frågan är bara om det blir ostdoppade köttbullar eller köttbullar med ost i, som i så fall skulle bli den nya, gemensamma nationalrätten…

Ta del av den senaste återkopplingen i ”landskampen” mellan Sverige och Schweiz, från schweiziska fotbollslandslaget här: https://youtu.be/zY5-9zvmnVQ?si=h7KRtEV1VVrXVKl2

Se Visit Swedens respons på all uppmärksamhet här: https://youtu.be/69J4i6f62G0?si=nzTOAT7WLmWD3qii

Ta del av kampanjen Sweden (not Switzerland) här: https://visitsweden.com/sweden-not-switzerland/

Och mer om och själva kampanjen hittar du här: https://corporate.visitsweden.com/marknadsforing-av-sverige/sweden-not-switzerland-luxury-of-a-different-nature/

Mer pressinformation

Presskontakter hos Visit Sweden

Pressbilder, medarbetare Visit Sweden

Kort om Visit Sweden

Visit Sweden har det offentliga uppdraget från svenska staten att marknadsföra resmålet Sverige. Visionen är att Sverige år 2030 är världens mest hållbara och attraktiva resmål byggt på innovation. Visit Sweden är ett statligt aktiebolag med ca 50 anställda runt om i världen. Bolaget är baserat i Stockholm och hade år 2022 en omsättning om ca 159,9 miljoner kronor.

Visa alla nyheter