Our other websites:
Pressrelease14 juni 2019

Martin Randler ny affärsutvecklingschef för Visit Sweden

Visit Sweden har rekryterat Martin Randler som ny chef för funktionen Business Development. Martin har mångårig erfarenhet av digitalisering och försäljning och ska leda Visit Swedens utveckling av det kommersiella samarbetet med svensk besöksnäring. Martin Randler tar plats i Visit Swedens ledningsgrupp.

gtewhibs0drkdg7xmbil.jpg

Visit Sweden har rekryterat Martin Randler som ny chef för funktionen Business Development. Martin har mångårig erfarenhet av digitalisering och försäljning och ska leda Visit Swedens utveckling av det kommersiella samarbetet med svensk besöksnäring. Martin Randler tar plats i Visit Swedens ledningsgrupp.

I mitten av maj började Martin Randler som Chief Business Development Officer på Visit Sweden. Han har lång erfarenhet av digital affärsutveckling och försäljning i olika branscher, bland annat resor, försäkring och detaljhandel.

Martin Randler har senast ansvarat för digitala kanaler med onlineförsäljning och digital service i Folksam. Martin har också ansvarat för utvecklingen av digitala tjänster och koncept i Folksam och på TUI Nordic, samt på TUI även för strategiområdet e-commerce. Martin har även innehaft ledande befattningar inom IT på ICA AB.

- Vi är mycket glada att ha Martin ombord för att fortsätta utveckla Visit Swedens erbjudande och våra kommersiella relationer med besöksnäringen. Vid sidan av Martins spetskompetens har han som gotlänning praktiskt taget vuxit upp med besöksnäringen, säger Ewa Lagerqvist, vd för Visit Sweden.

På Visit Sweden ska Martin ansvara för de övergripande relationerna med regioner, städer och andra partners i besöksnäringen och att vidareutveckla Visit Swedens tjänster inom marknadsföring. Det ska bidra till att fler turistupplevelser och tjänster i hela Sverige når ut på marknaden till utländska turister.

- Att få möjlighet att kombinera mina erfarenheter med förändringsarbete drivet av digitalisering och ledarskap inom det område som ligger mig så varmt om hjärtat, turism, känns verkligen roligt! Jag hoppas och tror att mina erfarenheter kommer bidra till att stärka Visit Sweden och därmed skapa ännu mer nytta för besöksnäringen i Sverige, säger Martin Randler, Chief Business Development Officer för Visit Sweden.

Martin Randler tar över efter Patric Lindström, som haft olika chefsbefattningar och varit del av Visit Swedens ledningsgrupp sedan 2005. Patric Lindström går vidare till egen verksamhet.

För mer information

Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden, bitte.olsson@visitsweden.com, tel 0705-25 04 56

Ewa Lagerqvist, vd Visit Sweden, ewa.lagerqvist@visitsweden.com

Martin Randler, Chief Business Development Officer, Visit Sweden, martin.randler@visitsweden.com

Visa alla nyheter

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.