Hoppa till innehåll
Pressrelease13 maj 2019

Ökat europeiskt intresse för tågresor i Sverige

Nyfikenheten för destinationen Sverige växer hos researrangörer i tysk- och holländsktalande länder i Europa. Vid Visit Swedens arrangemang Swedish Workshop var hållbarhet och vinterupplevelser extra hett då researrangörer och svenska turistföretag möttes i affärsförhandlingar inför kommande säsonger.
z2ixiy7mi4rcfwuespcl.jpg

Nyfikenheten för destinationen Sverige växer hos researrangörer i tysk- och holländsktalande länder i Europa. Vid Visit Swedens arrangemang Swedish Workshop var hållbarhet och vinterupplevelser extra hett då researrangörer och svenska turistföretag möttes i affärsförhandlingar inför kommande säsonger.

För många resenärer i Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna och Belgien är Sverige en destination som uppfattas som äkta, med en lättillgänglig natur. Svenskarnas naturlighet och svenska traditioner lockar också.

I tysk- och holländsktalande länder spelar färdiga paket och erbjudanden på etablerade reseplattformar och hos researrangörer en stor roll när resenärer ska planera en semesterresa. När nära 60 representanter från researrangörer och digitala resetjänster samlades i Hamburg för Visit Swedens arrangemang Swedish Workshop var intresset större än någonsin för att ta in Sverige i programmen inför nästa säsong.

- Tyskland är ett av världens största länder för utlandsresor och 58 procent av resorna bokas som paket hos en resespecialist eller onlineresebyrå. Dessa researrangörer fångar upp trender och inspirerar också de som bokar en resa på egen hand, säger Nils John, landschef för marknad Tyskland på Visit Sweden.

Vid årets workshop var intresset för hållbarhet stort och fler researrangörer än tidigare ville inkludera transport med tåg inom Sverige i sina resepaket. Ännu finns ingen stor efterfrågan på att resa spårbundet till och från Sverige. Av de utländska turister i målgruppen som Visit Sweden riktar marknadsföringen till anger 4 av 10 resenärer att de redan tar eller kommer att ta hänsyn till miljön vid val av semesterresa.

Även vintersäsongen fick större fokus under workshopen än tidigare, med fler researrangörer som vill inkludera vinterupplevelser i Sverige i sina program.

Deltagarna från tysk- och holländsktalande länder i Europa diskuterade och förhandlade med upplevelseföretag, boendeanläggningar, transportörer och destinationer från Sverige. Totalt genomfördes 929 möten under workshopdagen.

Under Swedish Workshop kunde Visit Sweden också presentera nyheten att de gourmetupplevelser i naturen som tagits fram för kampanjen The Edible Country, eller på tyska ”Schweden – Ein Land wird Restaurant”, nu också går att boka för grupper. Kampanjen lyfter fram gör-det-själv-måltider på råvaror från mark och vatten i den svenska naturen, som avnjuts vid specialritade rustika träbord på tretton platser i Sverige. Kampanjen och borden, som bland annat bokas via Bookatable, fascinerade särskilt researrangörerna från Tyskland och Schweiz.

För mer information

Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56 

Visa alla nyheter