Hoppa till innehåll
Pressrelease26 juni 2013

Pressinbjudan Almedalen: Seminariet Matlandet på export

Hur går det för den internationella satsningen på Sverige som matland? VisitSweden och Business Sweden har bjudit in landsbygdsminister Eskil Erlandsson till en dialog om utvecklingen av den internationella satsningen på Sverige – det nya matlandet. Seminariet äger rum den 3 juli kl 08.30.

Hur går det för den internationella satsningen på Sverige som matland? VisitSweden och Business Sweden har bjudit in landsbygdsminister Eskil Erlandsson till en dialog om utvecklingen av den internationella satsningen på Sverige – det nya matlandet. Seminariet äger rum den 3 juli.

Hur är bilden av det kulinariska Sverige utomlands? Hur har bilden förändrats? Är Sverige ett matland att räkna med eller bara en fluga för matsnobbar?

Export av måltidsupplevelser för utländska besökare och export av svenska livsmedelsprodukter är en del av satsningen på Sverige – det nya matlandet. Den 3 juli bjuder VisitSweden och Business Sweden in till ett frukostseminarium med landsbygdsminister Eskil Erlandsson, där VisitSwedens Ami Hovstadius och Maria Varnauskas från Business Sweden ger sin bild av hur svensk mat står sig internationellt.

-  Uppmärksamheten för svensk mat har ökat och genom vårt arbete med att marknadsföra svenska måltidsupplevelser utomlands ser vi att intresset har breddats markant. Nu behövs det fler upplevelser över hela landet som kan ta vara på målgruppens stigande intresse för svensk mat. Ett ökat utbud av attraktiva måltidsupplevelser möjliggör större intäkterna till Sverige från utländska besökare, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Deltagare
Eskil Erlandsson, landsbygdsminister
Ami Hovstadius, projektledare Sverige – det nya matlandet på VisitSweden
Maria Varnauskas, Manager Business Development Food på Business Sweden
Moderator: Ingela Stenson, United Minds

Närvarande är också VisitSwedens vd Thomas Brühl och kommunikationsdirektör Ulrika Hallesius.

Tid
8.30-10.00 onsdagen den 3 juli
(gotländsk frukostpåse serveras från 7.45)

Plats
Hälsodalen, S:t Hansgatan 13
https://maps.google.se/maps?hl=sv&tab=wl

Twitter
#svmat
#matlandet

Ingen föranmälan krävs.

För mer information om VisitSwedenwww.visitsweden.com/partner  

För ytterligare information | kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ami Hovstadius, projektledare mat på VisitSweden, tel 070-999 45 00, [email protected]
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör VisitSweden, tel 0704-20 09 00, [email protected]

Visa alla nyheter