Hoppa till innehåll
Pressrelease21 januari 2022

Susanne Andersson fortsätter som permanent VD för Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden

Visit Swedes styrelse: Susanne Andersson blir permanent VD för Visit Sweden från 1 februari 2022.
etes6a9aa9zdeni5jwac.jpg

Från den första februari 2022 är Susanne Andersson, 47, från Östersund permanent VD för det helstatligt ägda marknadsföringsbolaget Visit Sweden.

Under styrelsens rekryteringstid av en permanent VD till Visit Sweden, från februari år 2021, har Susanne verkat som bolagets tillförordnade VD.

- Visit Sweden har en viktig, nationell roll med ansvar att lyfta fram Sveriges allra mest lockande fördelar i en allt hårdare konkurrens om framtidens hållbart medvetna turister, säger Visit Swedens styrelseordförande Karin Johansson.

- Rekryteringen av ny VD till Visit Sweden har gjorts med stor omsorg och respekt för de behov och utmaningar som marknadsföring av Sverige och svenska besöksnäringen står inför. Vi har därför varit ytterst noggranna i vårt arbete med att hitta den mest lämpade personen att leda Visit Sweden framåt och vi är oerhört glada att Susanne tackat ja till rollen som bolagets permanenta VD, avslutar Karin Johansson.

  Sammanlagt har över 200 ytterst väl meriterade personer sökt den utlysta tjänsten som VD för Visit Sweden. Rekryteringsarbetet har genomförts av det externa företaget Randstad.

  Aktiebolaget Visit Sweden är varken en myndighet eller en offentlig förvaltning - men verkar ändå inom den politiska sfären, genom det helstatliga ägarskapet.

  Därför har gedigna och orädda ledaregenskaper, politisk kunnighet och besöksnäringskännedom varit några bärande faktorer i rekryteringsprocessen, liksom framträdande egenskaper för produktiv samverkan och förmåga att skapa hållbara resultat.

  Kort om Susanne Andersson

  Susanne Andersson klev i februari 2021 in som tillförordnad VD för Visit Sweden, under rekryteringstiden av en ny, permanent VD. Vid tiden satt Susanne som vice ordförande i Visit Swedens styrelse och var även ordförande för organisationen Svensk Turism.

  Susanne har arbetet hela livet inom service- och besöksnäringen som en mycket uppskattad och prisbelönt entreprenör.

  Sedan många år har Susanne även varit involverad i en rad nationella näringslivs- arbetsgivar- och besöksnäringsorganisationer.

  Susanne är av naturen en person, som genom en stor portion positiv energi, har förmågan att länka samman människor, skapa positiva samverkansklimat för gemensamma mål.

  Susanne och hennes familj bor strax utanför Östersund, i en villa vid Storsjöns strand. De spenderar gärna ledig tid i fritidshuset i Vemdalen eller ute i jaktmarkerna tillsammans med familjens hund Silver.

  Mer om Susannes yrkesliv finns på LinkedIn: linkedin.com/in/susanne-andersson-pripp-807a8933

  Visa alla nyheter