Hoppa till innehåll
Pressrelease18 juli 2013

Svenska naturupplevelser ersätter ”all inclusive”-charter för holländska barnfamiljer

Nu har Sverige gett sig in i matchen om de holländska sommarturisterna. En miljon barnfamiljer i det tättbefolkade Nederländerna har nyligen fått inspireras av kanotturer, rena fiskevatten och älgar vid stugknuten i VisitSwedens skräddarsydda marknadsföringskampanj för holländska barnfamiljer.
ste5frjzpslrhm1fjkuj.jpg

Nu har Sverige gett sig in i matchen om de holländska sommarturisterna. VisitSweden och flera regioner i mellan-Sverige vill att holländska barn går på upptäcktsfärd i de svenska skogarna i stället för att skockas på charterorternas ”all inclusive”-semester. En miljon barnfamiljer i det tättbefolkade Nederländerna har nyligen fått inspireras av kanotturer, rena fiskevatten och älgar vid stugknuten i en skräddarsydd marknadsföringskampanj för holländska barnfamiljer. 

”Kom je buiten spelen?” ”Kommer du ut och leker?” Det är namnet på en marknadsföringskampanj i Nederländerna för Jämtland, Härjedalen, Hälsingland, Gästrikland, Dalarna och Örebro län, som nyligen avslutats. Det är VisitSweden som har utformat kampanjen i samarbete med bland andra de regionala länsturistorganisationerna.

De holländska resenärer som är intresserade av Sverige som destination väljer ofta bort standardsemestern till förmån för något mer unikt och spännande, men ännu har holländarna en relativt låg kännedom om Sverige som destination. Det har VisitSweden nu velat ändra på genom att satsa på exotiska svenska naturupplevelser i tv-reklam, med inspiration i sociala medier och PR samt en internetkampanj. I kampanjen har VisitSweden också haft en frågetävling på Facebook med hög interaktion.

Över en miljon barnfamiljer i Nederländerna har under våren och försommaren nåtts av en tv-reklamfilm som med glimten i ögat utmanar all inclusive-koncepten på charterdestinationerna. ”Aqua park” blir i Sverige en oändlig mängd rena sjöar för bad, kanotturer och fiske och Sveriges version av ett ”animation team” är chansen att möta en älg vid stugknuten. (Filmens tal översatt till svenska, se nedan.)

-  Vi ville göra något lekfullt och annorlunda och att driva lite med många holländares val av standardiserad chartersemester är något som vi vet går hem i vår målgrupp, säger Sophie Nyström, landchef för VisitSwedens kontor i Nederländerna. Vi har också fått ett stort engagemang i sociala medier genom en tävling på Facebook, där vi ställt en ny fråga om Sverige varje dag.

Nederländerna är Sveriges femte största marknad för utländska besök och förra året gjordes nästan en halv miljon besök från Nederländerna till Sverige. Holländarna spenderar också flest nätter i Sverige av de nationaliteter som besöker Sverige mest, i genomsnitt drygt 10 nätter. VisitSwedens analyser visar att 3,4 miljoner holländare är intresserade av Sverige som destination. Det är rundresor, upplevelser i naturen och storstädernas utbud som står högst i kurs hos de holländska turisterna när de tänker på Sverige.

Kampanjens webbplats: http://www.komjebuitenspelen.nl/

Reklamfilmen ”Kom je buiten spelen?”, översättning
Mellan-Sverige, semesterland för aktiva familjer
Med tusen sjöar för en spännande kanottur
Med fisk som du fångat själv till lägerelden
Och med skogens konung, älgen
Mellan-Sverige har mycket mer att erbjuda
Nu är det upp till dig att upptäcka det
Kommer du ut och leker?

Deltagande partners med VisitSweden
Jämtland Härjedalen Turism
Region Dalarna
Region Gävleborg
Örebrokompaniet AB/The Heart of Sweden
Idre Fjäll
Säfsen Resort AB
Orsa Grönklitt
Destination Lofsdalen AB
Destination Funäsfjällen

Buro Scanbrit
Pharos Reizen
Stena Line

För mer information om VisitSweden, www.visitsweden.com/partner  


För ytterligare information, kontakta
Ulrika Hallesius, kommunikationschef på VisitSweden, tel 08-789 10 00
Sophie Nyström, landschef för VisitSweden i Nederländerna, tel +31 6 3040 7134, [email protected] 
Bitte Olsson, pressansvarig VisitSweden, tel 0705-25 04 56, [email protected]  

Fotograf kampanjbild: Johan Willner 
Visa alla nyheter