Hoppa till innehåll
Pressrelease13 december 2011

Sverige låter invånarna ta över landets officiella Twitterkonto

En enda officiell röst kan inte beskriva Sverige, och därför överlämnas Sveriges twitterkonto till svenska gästskribenter. Genom projektet Curators of Sweden kommer en rad personer att skildra bredden och variationen i svenska kompetenser och idéer.

En enda officiell röst kan inte beskriva Sverige, och därför överlämnas Sveriges twitterkonto till svenska gästskribenter. Genom projektet Curators of Sweden kommer en rad personer att skildra bredden och variationen i svenska kompetenser och idéer.


En ledarskribent, en reklambyråägare med egen gård, en förortskille, en präst, en svensklärare och en ”kaffedrickande truckflata”. Det är några av de personer som tar över Sverigefrämjandets officiella twitterkonto @sweden under varsin vecka med start på Nobeldagen.

 -       Ingen äger Sveriges varumärke mer än dess invånare och med det här initiativet låter vi deras Sverige få utrymme, samtidigt som vi förstärker bilden av Sverige som öppet, äkta, nytänkande och omtänksamt, säger Thomas Brühl, vd för VisitSweden.

 Annika Rembe, generaldirektör för Svenska institutet, tillägger:

-       I Sverige har vi personer med stor kompetens och erfarenhet av frågor som är relevanta för en större publik – från demokrati till teknologi. Genom att låta dem tala direkt till läsarna ger vi en aktuell bild av samhället idag.

Den 10 december tog den första gästtwittraren, skribenten och marknadsföraren Jack Werner, över kontot @sweden. Gästtwittrarna har valts för att spegla värderingar, kompetenser och intressen inom en rad områden, från HBT-frågor till design och innovation.

-       Jag är glad och stolt att bli tillfrågad. Jag har alltid gillat att få visa turister och besökare min bild av Sverige, och att nu kunna göra det på Twitter känns som ett naturligt och roligt steg, säger Jack Werner, först ut av Curators of Sweden.

Sverige har funnits på Twitter som @sweden sedan januari 2009 och har idag 8 260 följare. Under 2009 och 2010 ansvarade VisitSweden för närvaron med Sverigerelaterat innehåll ur ett turistperspektiv. Sedan 2011 deltar Svenska institutet för att kommunicera en bredare Sverigebild. Inför 2012 väljer man nu att släppa kontrollen och låta en ny skribent ansvara för varumärket Sverige varje vecka. Kreativ byrå för Curators of Sweden är Volontaire.

 

Information om Curators of Sweden, vem som gästtwittrar och vad de skrivit kommer att finnas på http://CuratorsOfSweden.com.

 

För mer information om VisitSweden och Svenska institutet www.visitsweden.com/partner, www.si.se

 

 

VisitSweden

Thomas Brühl, vd

E-post: [email protected]

Tel: 08-789 10 00

Bitte Olsson, pressansvarig

E-post: [email protected]

Tel: 0705-25 04 56

Skype: bitte.olsson

Twitter: @visitsweden

VisitSweden är ett kommunikationsföretag som arbetar med att marknadsföra varumärket Sverige och svenska destinationer och upplevelser internationellt.

Svenska institutet

Annika Rembe, generaldirektör

E-post: [email protected]

Tel: 08-453 78 10

 

Frida Roberts, projektledare

E-post: [email protected] 

Tel: 08-453 7879

Twitter: @SInyheter

Svenska institutet (SI) ska på uppdrag av regeringen bidra till att Sverige kan nå internationella mål inom en rad nyckelområden. Uppdragen spänner över utrikespolitik, utvecklings- och reformsamarbete och utbildningspolitik.

 

Visa alla nyheter