Hoppa till innehåll
Pressrelease27 januari 2019

Sverigekampanjen The Edible Country tar plats på VM i matlagning

Kommande vecka samlas världens bästa kockar och konditorer i Lyon under världsmästerskapen för mat och bakverk. Där tar också ett rustikt bord från Sverige plats, med gourmeträtter på råvaror från den svenska naturen. Bordet står annars bland mossa och tallar och är en del av Visit Swedens kampanj The Edible Country, som ska få utländska turister att upptäcka den tillgängliga svenska naturen.
kpq8g1lfomdayadeolxc.jpg

Kommande vecka samlas världens bästa kockar och konditorer i Lyon för att delta i världsmästerskapen för mat och bakverk. Där tar också ett rustikt bord från Sverige plats, med gourmeträtter på råvaror från den svenska naturen. Bordet står annars bland mossa och tallar och är en del av Visit Swedens kampanj The Edible Country, som ska få utländska turister att upptäcka den tillgängliga svenska naturen.

För en dryg vecka sedan lanserade Visit Sweden och svenska turistregioner kampanjen The Edible Country, där utländska turister kan boka ett specialdesignat bord på sju natursköna platser i Sverige med Bookatable. I kampanjen lyfter Visit Sweden fram landet som världens största gourmetrestaurang, där gästerna kan laga en hälsosam gourmetmåltid av råvaror de själva samlar i skog och mark. Recepten med exempelvis abborre, enbär och kantareller har komponerats av kockarna Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Anton Bjuhr och Jacob Holmström.

Världsmästerskapen för kockar och konditorer, Bocuse d´Or och Coupe du Monde de la Pâtisserie, arrangeras i Lyon mellan 27 och 30 januari. Ett av borden från kampanjen The Edible Country monteras upp vid tävlingsområdet och där bjuder Visit Sweden internationella journalister på en smakbit av destinationen Sverige. Bordet står annars i de småländska skogarna, och det blir också en kock från Asa Herrgård norr om Växjö som tillagar smakprov från kampanjens recept.

Med initiativet i Lyon vill Visit Sweden inspirera journalister om destinationen Sverige och det spektakulära i att själv samla ingredienser och tillaga en gourmetmåltid i den vackra och tillgängliga svenska naturen.

De utländska turister som Visit Sweden riktar Sverigemarknadsföringen till är mycket intresserade av att lära känna Sverige på ett djupare plan, exempelvis natur, kultur och livsstil, svensk mat och dryck samt svenska traditioner.

- Intresset för att äta hälsosam mat ökar och vi vill låta fler uppleva det rika skafferi som den svenska naturen erbjuder. Den svenska naturnära livsstilen väcker nyfikenhet hos utländska resenärer och att äta mat i det fria är så nära den svenska folksjälen man kan komma, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.

Mer om kampanjen The Edible Country
Kampanjsajt: www.visitsweden.com/ediblecountry

Kampanjfilm: https://youtu.be/IhSdxr1C-HU

Borden kan bokas under perioden maj och september.

Kampanjen ska skapa uppmärksamhet främst i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA.

Kampanjen är ett samarbete mellan Visit Sweden och Tourism in Skåne, Turistrådet Västsverige, Visit Värmland, Smålands Turism, Destination Småland, Region Kalmar län, Visit Stockholm, Jämtland Härjedalen Turism och Swedish Lapland. Visit Sweden samarbetar även med Bookatable.com, Håll Sverige Rent, Primus och Fjällräven.

The Edible Country är en del av programmen Hållbar natur- och ekoturism på landsbygden, som delfinansieras av regeringen, samt Exportprogram för Sveriges måltidsturism, som delfinansieras av EU:s jordbruksfond och regeringens landsbygdsprogram.

För mer information

Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56 

Visa alla nyheter