Hoppa till innehåll
Pressrelease26 april 2017

”Sveriges jakt på den siste norrmannen” nominerad i Sabre Awards

Finns det norrmän som aldrig har varit i Sverige? Ett av Visit Swedens initiativ för att öka resandet från Norge till Sverige, Sveriges jakt på den siste norrmannen, är nominerad i Sabre Awards. Bara två procent av norrmännen har ännu inte varit över gränsen och en av dem fick göra en uppmärksammad resa i Sverige. Kampanjen nådde över tio miljoner människor enbart genom traditionella medier.
ajjcyqq7qhbfuxb3gavs.jpg

Finns det norrmän som aldrig har varit i Sverige?

Ett av Visit Swedens initiativ för att öka resandet från Norge till Sverige, Sveriges jakt på den sista norrmannen, är nominerad i Sabre Awards. Bara två procent av norrmännen har ännu inte varit över gränsen och en av dem fick göra en uppmärksammad resa i Sverige. Kampanjen nådde över tio miljoner människor enbart genom traditionella medier. 

Två procent av den vuxna befolkningen i Norge har aldrig varit i Sverige. Det ville Visit Sweden, som marknadsför Sverige som resmål utomlands, ändra på inför sommaren 2016. En norska fick göra en spektakulär resa genom södra Sverige och representerade därmed de 68 000 norrmän som är nyfikna på Sverige, men för vilka turen ännu inte blivit av. Resan fick stor uppmärksamhet och bevakades av flera olika norska medier under flera veckor. Norskan fick bland annat träffa svenska herrlandslaget i fotboll, fiska musslor, bo på ett skånskt slott och ha hela Liseberg för sig själv.

Med kampanjen ville Visit Sweden i samarbete med Sveriges ambassad och flera partners, som Volvo Cars Norway, Nordic Choice Hotels, Turistrådet Västsverige, Göteborg & Co, Tourism in Skåne, Visit Stockholm och Smålands Turism, skapa uppmärksamhet för kända och okända upplevelser och påminna om att Sverige överraskar som resmål. 

Rikstäckande tv och radio i Norge rapporterade genom hela kampanjen och gjorde bland annat livesända intervjuer efter hemkomsten. Norska och internationella medier hade en total räckvidd på tio miljoner, och i sociala medier nådde kampanjen totalt två miljoner människor.

Sveriges jakt på den siste norrmannen är nominerad i den ansedda internationella PR-tävlingen Sabre Awards EMEA i kategorin Travel and Tourism, som avgörs i London den 23 maj. Visit Sweden har drivit kampanjen i samarbete med den norska byrån PR-Operatørene. http://www.holmesreport.com/events-awards/sabre-awards/sabre-awards-emea/2017-sabre-emea-finalists

Den siste norrmannens Sverigeresa
https://vimeo.com/214829935

Om kampanjen Sveriges jakt på den siste norrmannen
https://vimeo.com/201433983

För mer information
Bitte Olsson, pressansvarig på Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Visa alla nyheter