Hoppa till innehåll
Pressrelease6 december 2016

Sveriges lånekollektion för hållbart mode nominerad i European Excellence Awards

Visit Swedens, Svenska institutets och några av de främsta svenska modeföretagens gemensamma initiativ ShareWear är nominerat i kategorin Brand Relationship i European Excellence Awards, en av Europas största tävlingar inom kommunikation och PR.
cnwzyub4ge285cdb2xbg.jpg

I början av året lanserades ShareWear, en kollektion av svenska modeplagg som cirkulerat mellan modeintresserade världen över. Initiativet är ett svenskt förslag till hållbart mode, som svar på att stora mängder kläder slängs varje år.

Den 20 januari började jackor, kostymer, toppar, jeans och accessoarer från de svenska modeföretagen Filippa K, House of Dagmar, Hope, Nikolaj d´Etoiles, Uniforms for the Dedicated, Weekday och Whyred att spridas över världen med en ny modeintresserad låntagare varje vecka. Med hjälp av starka svenska varumärken har initiativet ShareWear lyft fram ett modernt och hållbart svenskt mode, något som också stärker bilden av det kreativa Sverige utomlands.

I juni hade ShareWear lett till 400 artiklar i några av världens största medier och nått en räckvidd på 376 miljoner i 117 länder. Till exempel testade den Shanghaibaserade tv-kändisen Jin Xing en klänning från Filippa K och berättade för sina 9,6 miljoner följare på den stora kinesiska sociala medieplattformen Weibo. Brittiska The Telegraph skrev ”It´s a genius plan” och hållbarhetssajten TreeHugger drog slutsatsen ”Oh Sweden. You put the rest of us to shame.”.

ShareWear har gjorts i samarbete med Prime. European Excellence Awards avgörs på torsdag den 8 december. 

#sharewear

http://www.sharewear.se/

https://www.instagram.com/explore/tags/sharewear/

För mer information
Anna Knutsson, pressansvarig Svenska institutet, [email protected], tel 073-336 89 47

Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Visa alla nyheter