Hoppa till innehåll
Pressrelease8 november 2012

Träffa svenskar: nytt marknadsföringsgrepp för destinationen Sverige

Svenskarna är Sveriges största marknadsföringstillgång. Det anser VisitSweden, som nu tar ytterligare ett steg att sprida svenskarnas egen bild av landet efter det omskrivna initiativet Curators of Sweden. Onlinetjänsten ”Visit a Swede” ska koppla ihop 10 000 redan anmälda svenskar med utländska besökare som vill tränga under ytan på besöksmålet Sverige.

Svenskarna är Sveriges största marknadsföringstillgång. Det anser VisitSweden, som nu tar ytterligare ett steg att sprida svenskarnas egen bild av landet efter det omskrivna initiativet Curators of Sweden. Onlinetjänsten ”Visit a Swede” ska koppla ihop 10 000 redan anmälda svenskar med utländska besökare som vill tränga under ytan på besöksmålet Sverige. 

Ett nytt marknadsföringsinitiativ från VisitSweden, Visit a Swede, har börjat få uppmärksamhet i världen. På www.visitaswede.com kan nu utländska besökare boka ett möte med svenskar i vardagen över en fika eller middag, träna hos olika svenska sportklubbar eller låna en soffa att övernatta på. Redan nu står 10 000 svenskar redo att öppna dörren till sitt Sverige. ”Visit a Swede” har redan uppmärksammats internationellt, bland annat i dansk tv (Book en svensker, Lorry, http://www.lorry.dk/artikel/132157?autoplay=1&video_id=72932).

Genom att koppla ihop etablerade tjänster som Meetup, CouchSurfing och Tripping har VisitSweden byggt vidare på en global trend: nyfikenheten att få kontakt med lokalbefolkningen i landet man besöker. Ett samarbete med Riksidrottsförbundet ger också besökarna möjlighet att hänga med på allt från basketträningar till en runda bowling.

-       Vi hoppas att besökarna ska komma närmare den svenska livsstilen. Vi tror starkt på att svenskarnas stolthet för Sverige kan smitta av sig, säger Maria Ziv, marknadsdirektör på VisitSweden.

En majoritet av alla svenskar talar engelska och många gånger ett eller två andra språk. Svensken är genuint intresserad av människor från andra länder och kulturer. Vi tenderar också att vara mycket stolta över vårt ursprung och många brinner för att dela med sig av sevärdheter och upplevelser.

-       Resenärerna i den målgrupp som VisitSweden vänder sig till blir allt mer medvetna om var och hur de reser. Upplevelsen förstärks av att kommunicera och interagera med lokala människor. Vi vet att resenärer idag vill komma djupare in i och närmare den svenska kulturen och därför vill VisitSweden underlätta fler möten. Visit a Swede är ytterligare en del i VisitSwedens kommunikation med fokus på öppenhet och dialog, säger Maria Ziv, marknadsdirektör på VisitSweden.

 

Så funkar det

Besökaren går in på webbsajten www.visitaswede.com och anmäler sig för att sedan kunna träffa lokala värdar från hela Sverige. Genom sajtens sökfunktion filtreras resultaten för att hitta svenskar med intressen som matchar besökarens egna. Idag har mer än 10 000 svenskar redan anmält sitt intresse att ta emot utländska besökare här.

Tjänsten är helt gratis och fungerar som en samlingssajt för flera andra sajter såsom Couchsurfing.org, Meetup.com och Tripping.com. Dessutom länkas information om sportklubbar som vill ta emot gäster på träningspassen genom ett samarbete med Riksidrottsförbundet.

 

För ytterligare information | kontakta

Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Maria Ziv, Director of Marketing VisitSweden, tel 0703-97 72 29, [email protected]
Bitte Olsson, Corporate Communications Manager VisitSweden, tel 0705-25 04 56, [email protected]

 

Visa alla nyheter