Our other websites:
Nyhet20 mars 2023

Upplagt för super-sommar: intresset för Sverigeresor upp 29 procent

Inför årets resesommar kan Visit Sweden konstatera att intresset för Sverige som resmål nog aldrig varit större.

225LS_1668
Foto: Lars Sjöqvist/Visit Sweden

- Det finns alla möjligheter att 2023 blir en super-sommar för svensk besöksnäring, säger Susanne Andersson som är vd för Visit Sweden, svenska statens marknadsföringsbolag.

- Det internationella intresset för Sverige som turistland är rekordhögt och den svaga svenska valutan bidrar till att göra Sverige och svenska upplevelser prisvärda, trots prisökningar och inflation, fortsätter Susanne.

Googlande efter vad Sverige erbjuder som turistland ökade år 2022 i de länder Visit Sweden marknadsför Sverige med drygt 29 procent, jämfört med innan pandemin (2019).

Att reslusten efter pandemiårens restriktioner fortsatt är stor, både bland svenskar och internationellt, råder inget tvivel om. Och det svenska utbudet av upplevelser ligger mitt i de globala trenderna och är precis det många eftersöker.

- Sverige och det svenska utbudet ligger precis rätt trendmässigt, där de starkaste trenderna domineras av bland annat hållbarhet, naturupplevelser, autenticitet, trygghet samt personliga och unika upplevelser.

Pandemins påverkan på reslusten tror Visit Sweden påverkar människors benägenhet att prioritera resor trots tuffare ekonomiska tider.

- Resor har traditionellt sett varit något många dragit ner på vid tuffare ekonomiska tider, nu verkar det som att resor prioriteras högre och att annat möjligtvis får stå tillbaka, säger Susanne Andersson.

Att resor prioriteras innebär både att svenskars resande utomlands och inom Sverige ökar, liksom att utländska resenärers benägenhet att resa till Sverige är hög. Men allt hänger så klart på lokal och individuell ekonomi och prioritering.

- Reslusten försvinner inte även om tiderna blir tuffare, vilket innebär att val av resmål istället ändras till något billigare och mer prisvärt.

- Att upptäcka fantastiska Sverige är ett oerhört bra alternativ då här finns allt från glamourösa anläggningar till enliga och lättillgängliga stubbar i skogen. Det finns något för alla smaker, åldrar och plånböcker, avslutar Susanne.

Pressbilder och presskontakt:

https://corporate.visitsweden.com/press-influencers/

Visa alla nyheter

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.