Hoppa till innehåll
Pressrelease15 juni 2021

Visit Sweden bjuder in till världens största utomhusbar: The Drinkable Country

MED KORREKT WEB-LÄNK: Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden öppnar idag bokningen till världens största utomhusbar: The Drinkable Country. Såväl utländska som svenska turister kan nu njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid 16 bord på några av Sveriges mest natursköna och rofyllda platser.
rnirojdbply4lij2iwpi.jpg

Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden öppnar idag bokningen till världens största utomhusbar: The Drinkable Country. Såväl utländska som svenska turister kan nu njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid 16 bord på några av Sveriges mest natursköna och rofyllda platser.

Varje bords erbjudande och omfattning varierar beroende på vilka typiska naturinspirerade drycker och hantverksdrycker som varje enskild aktör valt att lyfta för regionen. Det kan handla om allt från halvdagsupplevelser där man får lära sig om naturens råvaror och hur de kan användas för att skapa nya spännande drycker, dryckesmenyer, avsmakningsmenyer till enklare alternativ som lokalt producerad saft, must, öl eller annat.

The Drinkable Country är en härlig djupdykning i den mångfald av smaker som naturligt finns i den svenska naturen. Dryckesrecept har tagits fram av några av Sveriges ledande dryckesexperter däribland Emil Åreng och internationellt prisbelönta baren Tjoget. Fokus har varit att lyfta lokala svenska smaker och skapa gör-det-själv-recept baserade på råvaror från den svenska naturens skafferi på över 100 miljoner hektar.

Initiativet är en fortsättning på The Edible Country, världens största gör-det-själv-gourmetrestaurang, med recept framtagna av Guide Michelin-belönade kockar, som Visit Sweden lanserade 2019. Måltidskonceptet utökas nu alltså med dryckesupplevelser. Liksom med maten är tanken att gästerna antingen kan skapa sina egna dryckesupplevelser med recept från dryckesexperterna, färdiga lokala drycker och ingredienser som finns i omgivningen eller med hjälp av en lokal guide.

- The Drinkable Country, gör det möjligt för besökare att utforska svenska smaker i världsklass direkt från naturen. Landets stora skafferi med bär, växter och friskt vatten erbjuder många fantastiska dryckesupplevelser som vi vill visa upp för många fler, berättar Jens Heed, som leder Måltidsturismprogrammet på Visit Sweden.

Dryckesrecepten har tagits fram i samarbete med experter, som representerar olika delar av Sverige:

  • Södra Sverige: Rebecka Lithander, hyllad sommelier som nu arbetar på den lokalt prisade restaurangen Mutantur i Malmö. Innan hon började på Mutantur arbetade hon på den tvåstjärniga Guide Michelin-restaurangen Daniel Berlin.
  • Västsverige: Bar Bruno i Göteborg, en liten mysig bar som serverar innovativa cocktails med hembarskänsla.
  • Östra Sverige: Tjoget i Stockholm har de senaste fem åren varit med på listan över världens 50 bästa barer.
  • Norra Sverige: Emil Åreng med rötter i Norrland utsågs till Sveriges bästa bartender 2015 och har även vunnit flera internationella priser. Emil kommer närmast från Cadierbaren på anrika Grand Hôtel i Stockholm, där han var creative director. Han är författare till cocktailboken Salongs i Norrland, som utsågs till Världens bästa cocktailbok 2016.

The Drinkable Country borden ligger i Arjeplog och Liehittäja (Swedish Lapland), Grövelsjön (Dalarna), Orbaden (Gävleborg), Nyköping (Sörmland), Salthamn (Gotland), Ramsvik och Göta Kanal (Västsverige), Falkenberg (Halland), Kasteberg, Asa, Wallby och Stufvenäs (Småland), Ormanäs, Vånga och Ven (Skåne).

För mer information om varje bord och bokning besök The Drinkable Country our tables

Med The Drinkable Country bjuder Sverige in alla att uppleva den svenska naturen samtidigt som man njuter av mat och/eller dryck i världsklass. En möjlighet som kan ges tack vare Sveriges unika Allemansrätt som ger alla tillgång att ströva fritt i naturen, så länge vi tar ansvar för natur och djurliv samt visar hänsyn till markägare och andra besökare. För att ta del av de lokala guldkornen rekommenderas en guide.

Initiativet har tagits fram i nära samarbete med regionala turistorganisationer och destinationsbolag och följer de säkerhetsrekommendationer som finns för Covid-19.

- Satsningen på The Drinkable Country som är en naturlig förlängning av det uppmärksammade Edible Country gör vi för att fler ska få upp ögonen för Sverige och alla vackra platser som finns att besöka i Sverige, säger Susanne Andersson som är VD för Visit Sweden.

Kontakt

Carolina Schattauer Ramnö, PR ansvarig Svemester, [email protected], 0701 41 98 49

Mer information om

Upplevelsen

Borden

Bilder


Om The Edible Country

I Visit Swedens nationella marknadsföringskampanj The Edible Country utgör den svenska naturen världens största gourmetrestaurang, där turister bjuds in att laga en egen måltid på råvaror som finns tillgängliga i naturen. Efter ett succéartat första år 2019 har initiativet breddats till fler platser i Sverige med bokningsbara bord mitt i naturen under 2020 och kompletteras nu med att omfatta även gör-det-själv dryckesupplevelser på vissa bord, se The Edible Country 2020. Bordsbokning görs via The Edible Country our tables.


Om Visit Swedens arbete med måltidsturism

Mellan år 2017 och 2022 ger regeringen och EU genom Landsbygdsprogrammet stöd till Visit Swedens ”Exportprogram för Sveriges måltidsturism”.

Visit Sweden arbetar tillsammans med Sveriges regionala turistorganisationer, regioner och storstäder långsiktigt med att stärka bilden av Sverige som måltidsdestination för att få fler utländska turister att resa till Sverige för maten och dryckens skull. 

Visa alla nyheter