Hoppa till innehåll
Pressrelease4 juli 2014

VisitSweden låter svenskar sköta nytt officiellt Instagram-konto

Sverige har fått ett nytt officiellt globalt Instagram-konto. VisitSweden har öppnat kontot @visitsweden och lämnar redan från start över till svenskarna att tolka Sverige. Först ut är proffs-instagrammaren @wisslaren, Christoffer Collin från Karlskoga.
ajqmvthl4tkbv9b5pqc4.jpg

Sverige har fått ett nytt officiellt globalt Instagram-konto. VisitSweden har öppnat kontot @visitsweden och lämnar redan från start över till svenskarna att tolka Sverige. Först ut är proffs-instagrammaren @wisslaren, Christoffer Collin från Karlskoga. 

Att kommunicera med bilder blir allt viktigare i marknadsföringen och är ett effektivt sätt att inspirera världen om Sverige som destination. VisitSweden, som marknadsför Sverige utomlands, har denna vecka startat  ett officiellt konto för Sverige som destination på Instagram, @visitsweden. Det globala kontot kommer att komplettera den Instagram-närvaro som VisitSweden redan har på de prioriterade utlandsmarknaderna.

Kontot ska skötas av olika personer och först ut är Christoffer Collin från Karlskoga, som själv har över 640 000 följare från hela världen och är något av en Instagram-kändis. Han kommer att välja ut och sprida Sverigebilder som har hashtaggats med #visitsweden eller #swedishmoments, publicera egna bilder med fokus på den svenska naturen och också lyfta fram @visitsweden för sina egna följare. Christoffer kommer också att visa ett urval av andra svenskars bilder, som ska användas i VisitSwedens kampanj Swedish Moments. Kampanjen rullar just nu i Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna. Christoffer Collin är curator för @visitsweden i tre månader.

Initiativet är en del av VisitSwedens kommunikationsstrategi att bjuda in olika personer att ge sin egen bild av Sverige. Att låta äkta berättelser från besökare och svenskar stärka kommunikationen av Sverige som resmål har varit en del av marknadsföringen sedan 2007, då VisitSweden som första turistråd i världen skapade en plattform för resenärernas egna berättelser och bilder, Community of Sweden. Under 2012 fick Sverige stor uppmärksamhet i världen när VisitSweden och Svenska institutet startade initiativet Curators of Sweden, som låter det officiella Twitterkontot @sweden skötas av en ny svensk varje vecka.

http://instagram.com/visitswedenFör ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd på VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 0704-200 900
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56


Visa alla nyheter