Hoppa till innehåll
Pressrelease10 juni 2014

VisitSweden vinnare av globala Smitty Awards för bästa användning av Tumblr

VisitSweden är just nu resevärldens bästa organisation på att använda Tumblr i marknadsföringen. Åtminstone enligt den ansedda amerikanska tävlingen Smitty Awards som i går avslöjade årets vinnare. VisitSweden använder bloggplattformen Tumblr som inspirationsyta om Sverige i sina internationella pressrum.
vlngo6uxg9ephdk3mpr5.jpg

VisitSweden är just nu resevärldens bästa organisation på att använda Tumblr i marknadsföringen. Åtminstone enligt den ansedda amerikanska tävlingen Smitty Awards som i går avslöjade årets vinnare. VisitSweden använder bloggplattformen Tumblr som inspirationsyta om Sverige i sina internationella pressrum.  

Amerikanska Social Media in Travel + Tourism Awards, Smitty Awards, utsåg i går VisitSweden som resebranschens bästa organisation i kategorin ”Bästa användning av Tumblr”. VisitSweden fick utmärkelsen i konkurrens med andra länder, destinationer, flygbolag, researrangörer och hotell.

Smitty Awards motivering lyder: ”VisitSweden has turned its Tumblr into a ready-to-share, ultra-visual pressroom”.

VisitSweden har på flera av sina utlandsmarknader övergett traditionella pressrum med listor på pressmeddelanden. I stället gick man vid årsskiftet över till bloggplattformen Tumblr för att erbjuda ett smörgåsbord av inspiration om Sverige, från pressmaterial, länkar, sociala medieflöden, blogginlägg, bilder och videor. Materialet kommer från flera källor och kan delas och läsas från alla plattformar. På det sättet kan VisitSweden bättre nå sitt mål med den internationella mediebearbetningen – att inspirera journalister, bloggare och andra opinionsbildare att bevaka Sverige som destination.

-  VisitSweden vill alltid testa nya kommunikationskanaler för att nå fram i bruset i den internationella konkurrensen, och att göra pressrummen mer dynamiska och inspirerande är ett steg i den riktningen. Synlighet i sociala medier är något man förtjänar, säger Sofia Kinberg, global marknadsdirektör på VisitSweden. 

2013 vann VisitSweden också kategorin Best use of Pinterest för sin “Pin Stockholm”-kampanj i Smitty Awards.

VisitSweden öppnade tidigt för interaktion med potentiella Sverigeresenärer och andra Sverigeintresserade. Redan 2007 lanserades Community of Sweden, där VisitSweden bjöd in människor i hela världen att ocensurerat dela med sig av sina upplevelser om Sverige. Flödet av äkta berättelser från Community of Sweden var en starkt bidragande orsak till att den officiella sajten för destinationen Sverige, www.visitsweden.com, blev Sveriges bästa sajt 2008. 2011 lanserade VisitSweden tillsammans med Svenska institutet Twitterinitiativet Curators of Sweden, där en ny svensk varje vecka helt fritt får dela med sig av sitt Sverige. Curators of Sweden har blivit en av världens mest prisade marknadsföringskampanjer. Under 2014 lanserade VisitSweden den hittills största marknadsföringskampanjen för destinationen Sverige, Swedish Moments. Kommunikationskoncept bygger på att en stor mängd bilder och berättelser om magiska ögonblick från svenskarna delas med potentiella Sverigebesökare. 


Kategorier och vinnare i Smitty Awards 2014:
http://www.travelandleisure.com/smittys-2014

VisitSwedens pressrum på Tumblr:
USA och globalt http://visitswedenpress.com/
Storbritannien http://visitswedenuk.tumblr.com/
Tyskland http://visitswedende.tumblr.com/
Ryssland http://visitswedenru.tumblr.com/
Finland http://lomaruotsi.tumblr.com/
Norge http://paturhossotebror.no/
Italien http://sveziamoci.it/
Spanien http://suecializados.com/

http://www.tumblr.com/search/visitsweden

Tumblr är en bloggplattform där användaren kan publicera olika typer av material som texter, bilder, filmer, länkar, chatt, citat och ljud till sin tumblelog. Användarna kan följa andra användare och se deras inlägg i sin panel. Användare kan "gilla" och återblogga inlägg på Tumblr. Källa: Wikipedia

För ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd på VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 0704-200 900
Sofia Kinberg, marknadsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 070-715 67 88
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected],
tel 0705-25 04 56


Visa alla nyheter