Hoppa till innehåll
20Mar

Webbinarium: Hur hänger lönsamhet och hållbarhet ihop?

Den 20 mars 09:00-10:00 sänder vi det nionde avsnittet i Visit Swedens och Tillväxtverkets webbinarieserie: ”Destinationen Sverige - tillsammans ökar vi takten för en mer hållbar besöksnäring”.

Information

När: 20 mars 2024

Var: Digitalt

Utgångspunkt för denna sändning är dimensionen ”ekonomisk hållbarhet”. Vi vill förstå mer om vad ekonomisk hållbarhet egentligen är? Vilken betydelse har den ekonomiska aspekten i hållbarhetsarbetet, och hur hänger den ihop med de andra dimensionerna? Vi är också nyfikna på hur det finansiella läget ser ut i branschen? Hur rustar man ett företag för långsiktighet? Går det att vara lönsam och bidra till värde utanför det egna företaget?

Vi har bjudit in ett antal personer som tillsammans med oss tar sig an ämnet från olika vinklar. Bland annat har vi med oss Thomas Jakobsson Chefsekonom Visita, Tommy Borglund Universitetslektor i företagsekonomi Handelshögskolan vid Örebro universitet, Maria Larsson Rådgivare Almi och Henrik Wester Turismchef Västmanland Turism.

Vi får även lyssna till ett par företag i besöksnäringen och deras tankar om ämnet, bland annat Jens Dolk VD K-Märkt och Jon Bergsjö VD Sweden Rock.