Hoppa till innehåll
Visit Swedens monter på ITB mässan. Bilden visar flera bås med bänkar och soffor med en stor montervägg i bakgrunden. I båsen sitter flera människor och samtalar.
Foto: Anneli Crichlow/Visit Sweden

ITB 2024

ITB mässan (Internationale Tourismusbörse Berlin), är världens största och viktigaste branschmässa inom turism och äger rum i Berlin 5-7 mars 2024. Under dessa tre dagar möter du besökare från hela världen varav drygt 30 000 är aktörer inom det internationella researrangörsledet.

ITB är världens största branschmässa inom turism. Den genomförs årligen i Berlin och är en fortsatt viktig kanal för att marknadsföra er region, destination eller verksamhet mot journalister och det internationella researrangörsledet med fokus på de tysktalande marknaderna. Mässan attraherar drygt 90 000 besökare från hela världen, varav drygt 30 000 är aktörer inom researrangörsledet och 3000 journalister och annan media.

Tillsammans med övriga nordiska turismorganisationer, erbjuder Visit Sweden en gemensam nordisk monter. Sverige har en dedikerad del, där vi synliggör och marknadsför det hållbara och attraktiva resmålet Sverige. Visit Sweden arbetar aktivt för att attrahera kvalitetssäkrade researrangörer att besöka Sveriges monter på ITB och boka möten med våra svenska aktörer.

För vem

Regionala och nationella incoming-operatörer (DMC’s; Destination Management Companies), boendeanläggningar, större besöksmål och regionala turismorganisationer och destinationsbolag.

Därför bör ni delta

  • Nätverka: ITB är branschens största mötesplats, där kontakter knyts och grunden för kommande års paketering och försäljning läggs. Ett utmärkt tillfälle att utöka era nätverk.
  • Gör affärer: Här träffar ni stora delar av den internationella resebranschen (med fokus på de tysktalande marknaderna) och personer som har mandat att ta beslut och göra affärer.
  • Trendspana: Vad är nytt? Vad kommer? Vad erbjuder andra? Hur ser framtiden ut? På ITB finns alla möjligheter att plocka upp trender och tendenser inom reseindustri och turism.
  • Tanka kunskap: ITB erbjuder ett stort utbud av kunskapshöjande aktiviteter och föreläsningar i för vår bransch relevanta ämnen. Varje år erbjuds upp till 200 olika seminarier, uppdelade i kategorier såsom hållbarhet, innovation, travel tech, trender med mera.
  • Lär av andra: Att delta på ITB tillsammans med Visit Sweden ger er en möjlighet att träffa andra som arbetar inom svensk besöksnäring och utbyta erfarenheter, lärdomar och insikter.

Var en del av Sveriges erbjudande - tillsammans mot ett mer medvetet resande

Genom att boka en plats i Visit Swedens del i den nordiska montern blir ni en del av resmålet Sveriges utbud. Det ger er en ökad synlighet och gör det lättare för er att komma i kontakt med researrangörer, journalister och besökare som är intresserade av vad Sverige har att erbjuda.

Visit Swedens Travel Trade team bearbetar researrangörer och andra aktörer på de tysktalande marknaderna inför och under ITB och finns även på plats i montern för att bistå med kvalitativ rådgivning under dagarna mässan pågår.

Vi kommer förbereda er som väljer att delta i vår monter med tips och relevant kunskap på ett uppstartsmöte några veckor innan mässan startar.

När

5–7 Mars 2024

Läs mer om våra olika paket och boka här:

En del av Visit Swedens Sverigemarknadsföring

I syfte att öka intresse och efterfrågan på resmålet Sverige, arrangerar Visit Sweden workshops och roadshows för att inspirera internationella researrangörer och reseagenter att inkludera det hållbara och attraktiva resmålet Sverige i sitt utbud. För aktörer som arbetar för och i besöksnäringen är det unika tillfällen träffa och göra affärer med utvalda, kvalitetssäkrade researrangörer och reseagenter som alla är intresserade av att paketera, marknadsföra och sälja resmålet Sverige.

Visit Sweden deltar även på utvalda mässor, så som ITB i Berlin, där vi arbetar aktivt för att attrahera kvalitetssäkrade researrangörer att besöka Sveriges monter.