Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Världskongress för naturturism till Sverige

Mellan 16 och 19 september 2019 kommer världens naturturismarrangörer till Sverige. Adventure Travel Trade Association har valt Sverige och Göteborg som värd för sin världskongress.

2019 kommer Adventure Travel Trade Associations internationella kongress för naturresearrangörer och medier, Adventure Travel World Summit, att arrangeras i Göteborg. Cirka 800 deltagare från hela världen ska skapa nätverk och ta del av kunskap och nyheter inom naturturism, men också testa naturupplevelser i stora delar av Sverige.

2017 arrangerades kongressen i Argentina, 2018 var den i Italien och i september 2019 genomförs kongressen i Sverige.

Ett starkt skäl till att Adventure Travel Trade Association valde Sverige är den svenska naturnära livsstilen och tillgängligheten till naturen, även i städerna. Att Sverige fokuserar på samarbete och inkluderar flera regioner och organisationer i arbetet med naturturism bidrog också till valet av värd 2019.

Bakom ansökan står Visit Sweden, Tillväxtverket och flera regionala turistorganisationer i Sverige. Fram till kongressen ska man sprida kunskap, göra marknadsföring av svensk natur och bidra till att utveckla fler naturturismprodukter hos svenska naturturismföretagare.

Pressmeddelande, nov 2017: Sverige får arrangera Adventure Travel World Summit

Pressmeddelande, maj 2019: Pre Summit Adventures

Läs mer om vårt uppdrag för naturturism

Om Adventure Travel World Summit
https://www.adventuretravel.biz/events/summit/

Jenny Jonevret, ansvarig för Naturturismprogrammet

jenny.jonevret@visitsweden.com

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.