Hoppa till innehåll
West coast calmness
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Världskongress för naturturism till Sverige

Mellan 16 och 19 september 2019 kommer världens naturturismarrangörer till Sverige. Adventure Travel Trade Association har valt Sverige och Göteborg som värd för sin världskongress Adventure Travel World Summit.
Senast uppdaterad:3 december 2021

Under några intensiva dagar i slutet av september 2019 kommer Adventure Travel Trade Associations internationella kongress för naturresearrangörer och medier, Adventure Travel World Summit, att arrangeras i Göteborg. Cirka 750 deltagare från hela världen ska skapa nätverk och ta del av kunskap och nyheter inom naturturism, men också testa naturupplevelser i stora delar av Sverige.

2017 arrangerades kongressen i Argentina, 2018 i italienska Toscana och den 16-19 september 2019 genomförs kongressen i Sverige.

Kongressens program med seminarier och nätverkande bjuder också på en marknadsdag, då turistentreprenörer får sitta ner med researrangörer för att hitta affärssamarbeten, men också få feedback på hur deras natur- eller kulturupplevelse kan utvecklas för att passa internationella besökare. Researrangörerna som kommer till ATWS, Adventure Travel World Summit, har kunder som är vana resenärer och ställer höga krav.

Dagarna före kongressen får många av kongressbesökarna chansen att uppleva svensk natur och kultur i verkligheten, då de deltar i mer än tjugo visningsresor till elva regioner i Sverige. Där väntar allt från kajaktur i det östgötska havsbandet och flottfärd längs Klarälven till samisk visdom på en fjällgård och glamping, lyxcamping, längst ut i Stockholms skärgård. På kongressens första dag deltar alla deltagare också i någon av ett 40-tal olika upplevelser i Västsverige.

Bakom ansökan att vara värdland står Visit Sweden, Tillväxtverket och flera regionala turistorganisationer i Sverige. Ett starkt skäl till att Adventure Travel Trade Association valde Sverige är den svenska naturnära livsstilen och tillgängligheten till naturen, även i städerna. Att Sverige fokuserar på samarbete och inkluderar flera regioner och organisationer i arbetet med naturturism bidrog också till valet av värdland 2019.

Adventure Travel World Summit är nu fullbokad. Svenska medier som vill ha mer information kontaktar [email protected].


ess-foer-naturturism-till-sverige-2279276" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Pressmeddelande, nov 2017: Sverige får arrangera Adventure Travel World Summit

Pressmeddelande, maj 2019: Pre Summit Adventures

Läs mer om Visit Swedens uppdrag för naturturism

Om Adventure Travel World Summit
https://www.adventuretravel.biz/events/summit/sweden-2019/

Jenny-Jonevret_sv.jpg

Jenny Jonevret

Senior Project Manager, Project Management Nature & Sustainability, Brand & Marketing

[email protected]