Hoppa till innehåll
Pressrelease14 april 2016

81 miljoner utländska turister är nyfikna på Sverige

Sverige blir ett allt populärare resmål för utländska turister. Enligt Visit Sweden, som marknadsför Sverige utomlands, har nu 81 miljoner människor ett intresse för Sverige och ser goda möjligheter att få ännu fler turister att upptäcka landet. 2015 växte resandet hit med 10 procent.
tu2rlra9yk2ip1gnrlm3.jpg

Sverige blir ett allt populärare resmål för utländska turister. Enligt Visit Sweden, som marknadsför Sverige utomlands, har nu 81 miljoner människor ett intresse för Sverige och ser goda möjligheter att få ännu fler turister att upptäcka landet. 2015 växte resandet hit med 10 procent.

 Visit Sweden skapar uppmärksamhet för Sverige som resmål på utvalda marknader i världen. I företagets målgruppsanalyser anger motsvarande 81 miljoner människor i 11 länder att de är intresserade av Sverige. 31 miljoner av dem säger sig redan planera en resa till Sverige inom två år. En större synlighet för resmålet Sverige leder till fler resenärer och större intäkter.

- Sveriges natur och livsstil sticker ut och kan locka ännu fler utländska turister. Vi ser en stor potential att intäkterna från utländsk turism kan öka de närmaste åren, men det kräver ett fortsatt fokuserat arbete på internationell marknadsföring och destinationsutveckling, säger Thomas Brühl, vd på Visit Sweden.

Visit Swedens marknadsföring av Sverige tillsammans med svensk besöksnäring riktar sig till en resvan målgrupp som söker nya reseupplevelser. En ökad digitalisering förändrar resebeteenden och skapar förväntan på dialog med varumärken och destinationer hos framtidens resenärer. Det ska Visit Sweden utgå från när man tillsammans med besöksnäringen ska få fler utländska turister att vilja komma hit.

- Vi har ett gott självförtroende i att Sverige ger turisterna minnesvärda upplevelser, och den mest trovärdiga källan till inspiration är de som redan varit här, fortsätter Thomas Brühl. Sverige har ett fint utgångsläge och nu under den digitala transformationen ska Visit Sweden bidra till att Sverige hamnar på ännu fler turisters önskelista.

Av 81 miljoner Sverigeintresserade resenärer finns 23,5 miljoner i Tyskland. Just nu pågår flera olika marknadsföringsaktiviteter mot tyska resenärer tillsammans med företag och organisationer i svensk besöksnäring. Bland annat fortsätter en framgångsrik kampanj för Skåne, som riktar sig till äldre par i norra Tyskland, inför sommarsäsongen. Visit Sweden bidrar också till att tyska researrangörer får fler upplevelser i Sverige till sina program och att tyska tidningar och magasin får inspiration från hela landet.

Siffran är en beräkning av hur många människor på 11 av Visit Swedens 13 prioriterade utlandsmarknader som vill resa till Sverige på semester. Undersökningen är en del av Visit Swedens målgruppsanalyser och har genomförts i Finland, Norge, Danmark, Ryssland, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och USA.

För mer information:
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 0704-200 900
Bitte Olsson, pressansvarig VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Visa alla nyheter