Hoppa till innehåll
Nyhet8 mars 2024

Visit Sweden tvingas tacka nej till fler amerikanska reseaktörer – stort intresse för Swedish Workshop

Det internationella intresset för Sverige och Visit Swedens mötesarrangemang för internationella reseaktörer och svensk besöksnäring stort. Fler än 80 internationella aktörer kommer att finnas på plats för att möta svensk besöksnäring. Allra störst är intresset från amerikanska aktörer – så stort att Visit Sweden nu tvingas tacka nej till fler. Årets upplaga av Swedish Workshop arrangeras i Södertälje 24–25 april.
visit-sweden-workshop-mandag-1123
Foto: Fredrik Larsson

- Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson

- Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort och att många resebolag och reseaktörer nu hoppas kunna knyta kontakt med svenska destinationer, upplevelser och företag som kan ta emot deras kunder, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Visit Sweden har arrangerat Swedish Workshop sedan 1984 och intresset från amerikanska reseaktörer har aldrig varit så stor som just i år, konstaterar Anneli:

- Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats.

Intresset för Sverige som turistdestination har aldrig varit så stort som nu, framföra allt i de länder som Visit Sweden marknadsför Sverige i. Det visar färsk Googelstastistik om reserelaterat googlande om Sverige.

Årets upplaga av Swedish Workshop arrangeras i Södertälje samt i anslutning till den globala hållbarhetskongressen GSTC2024 för besöksnäringen, som arrangeras av Global Sustainable Tourism Council, på Kungliga Djurgården i Stockholm. Det gör det möjligt för svenska och internationella aktörer att delta på båda evenemangen om så önskas.

Svenska aktörer som vill delta på Swedish Workshop hittar mer information här

Information om GSTCs hållbarhetskongress för turism finns här

Visa alla nyheter