Hoppa till innehåll
Pressrelease5 februari 2021

​Den svenska målgruppen - ny och unik rapport från Visit Sweden om Sverigeturister år 2021 och framåt

Visit Sweden lanserar idag en helt ny och unik rapport om svenska turister som turistar i Sverige, nu och framåt. Om deras drivkrafter, inspirationskällor och om trender kring svenskt turistande.
sw4gex3apqp59ge0gbpa.jpg

Idag lanserar Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden sin första rapport, Den svenska målgruppen, om svenska turister i Sverige nu och framåt.

Rapporten visar bland annat att svenskar nu är väldigt ressugna och googlar resmål flera gånger i veckan och att paketerade upplevelser som inkluderar boende, mat och aktiviteter är något som tilltalar allt fler.

3,7 miljoner svenskar förväntas semestra i Sverige under året, men så många som drygt åtta av tio kan tänka sig att utforska Sverige nästa sommar.

De starkaste drivkrafterna för svenskar att resa på semester i Sverige är att ha roligt och uppleva nya saker tillsammans, koppla av och slippa rutiner samt känna sig fria. Även att njuta av god mat och dryck och uppleva naturen lockar.

I rapporten framgår det även att de turistaktörer i Sverige som utöver sitt unika utbud lyckas kommunicera en trygg och säker upplevelse med flexibla avbokningsmöjligheter, har större möjligheter att lyckas locka till sig de turister som finns.

- Läget i besöksnäring är ytterst allvarligt och varje insats som stödjer näringen behövs. Med insikter om den svenska målgruppen är förhoppningen att vi gemensamt kan vi öka synligheten och kännedom om Sveriges rika turistiska utbud och få alla oss svenska resenärerna att upptäcka Sverige på nytt, eller på nytt sätt. säger Angelica Månsson-Gerde, Head of New Business, Visit Sweden

Rapporten ”Den svenska målgruppen” vänder sig främst till svenskt näringsliv med intresse av turism och belyser utöver de senaste trenderna hur just svenskar tänker kring semestrande i Sverige; drivkrafter, hur man inspireras, planerar och bokar sina resor.

Rapporten finns i Visit Swedens kunskapsbank för fri nedladdning:

https://corporate.visitsweden.com/kunskap/sverige/

För mer information om rapporten och om Visit Swedens Svemetsrsatsning:

Angelica Månsson-Gerde, Head of New Business, Visit Sweden

[email protected], +46 703 189 499

Jim Hofverberg, Kommunikationschef, Visit Sweden

[email protected], 46 706 446 412 

Visa alla nyheter