Hoppa till innehåll
Pressrelease28 november 2012

Finsk tv sänder 300 minuter av det okända Stockholm

På onsdag kväll fylls tv-rutorna i Finland av destinationen Stockholm. I en ny tv-serie om ett Stockholm som är mer än slottet och Gamla stan ska den kända finska skådespelerskan Laura Malmivaara öppna finländarnas ögon för staden bakom kulisserna. Det är VisitSweden, Stockholm Visitors Board, Silja Line och Scandic Hotels som har utvecklat programserien i samarbete med ett finskt produktionsbolag
ot8janqxeo288lewt3mv.jpg

På onsdag kväll fylls tv-rutorna i Finland av destinationen Stockholm. I en ny tv-serie om ett Stockholm som är mer än slottet och Gamla stan ska den kända finska skådespelerskan Laura Malmivaara öppna finländarnas ögon för staden bakom kulisserna. Det är VisitSweden, Stockholm Visitors Board, Silja Line och Scandic Hotels som har utvecklat programserien i samarbete med ett finskt produktionsbolag. 

I tio 30-minutersavsnitt ska den kända finska skådespelerskan Laura Malmivaara tillsammans med finska kändisar utforska ett Stockholm som de flesta finländare aldrig hinner upptäcka under det sedvanliga dygnslånga besöket. Tillsammans upptäcker de ett okänt Stockholm, från breakdance och loppmarknader till takvandring och botaniserande i Östermalmshallen. Programmet sänds på den finska lifestyle-kanalen LIV från den 28 november till och med januari.

Programledaren Laura Malmivaara besöker tillsammans med riksdagsmannen Jani Toivola vintageklädbutiker och den kungliga Hagaparken, hip hoparen Elastinen letar fynd bland vinylskivor och kocken Meri-Tuuli Lindström njuter av en picknick på Fjäderholmarna och besöker restaurang Djuret. Laura upptäcker också nya stadsdelar med bland annat skådespelerskan Maria Sid (känd i Sverige från tv-serien Hotell Gyllene Knorren), handarbetsexperten Anu Harkki samt tv-profilen och före detta Miss Finland-vinnaren Noora Hautakangas.

-       Tillsammans med designern Hanna Sarén undersökte vi Södermalms små butiker och bekantade oss med stadens designkvarter. Det är en intressant och förtjusande stadsdel som sjuder av liv. Jag vill tillbaka dit och rekommenderar området även för andra, säger programledaren Laura Malmivaara. I Stockholm finns en äkta, rejäl stadskultur, vilket vi ännu inte har i Helsingfors i samma utsträckning.

Tv-serien kompletteras med bloggen www.omatukholma.fi, där tips från programmen läggs upp allt eftersom de sänds. Serien marknadsförs också i sociala medier, med annonsering i tv-koncernen Sanomas olika kanaler, bearbetning av finska medier, fotoutställning i Silja Lines terminal och i VisitSwedens och Silja Lines egna marknadsföringskanaler.

Finländarna är den största gruppen av utländska besökare i Stockholm när dagsbesöken inkluderas. De finska besökarna spenderar också mycket pengar. Men för att behålla deras intresse vill VisitSweden och Stockholm Visitors Board ge resenärerna fler och mer spännande anledningar att resa. Målet är att få finländarna att övernatta för att hinna med allt som staden erbjuder.

-          I Finland är tv ett mycket bra sätt att få ett stort genomslag och serien ”Lauran Matkakuvia: Tukholma” ger oss möjlighet att ge handfasta tips som gör Stockholm intressant ur flera perspektiv, säger Janeta Wolontis, seniorprojektledare på VisitSwedens Finlandskontor. Vi vill bjuda på okända pärlor som de finska besökarna kanske inte hinner upptäcka själva, exempelvis Millesgården och Spritmuseum på Djurgården.

Tv-serien bereder mark för en större marknadsföringssatsning i Finland som startar vid årsskiftet. Satsningen har som mål att öka antalet gästnätter från Finland i Stockholm året om och görs tillsammans med flera olika typer av företag inom besöksnäringen i Stockholm. Marknadsföringen kommer att omfatta flera miljoner kronor per år i tre år.

-          Genom att låta kända personer dela med sig av sina personliga ”Stockholmspärlor” vill vi nå ut på ett nytt sätt. Vi har i den här serien låtit kända och kreativa personer inom områden som design, musik, mat och teater mötas i Stockholm för att dela med sig av sin kärlek till stan. Personliga möten och det som är ”på riktigt” väcker reslust och det finns ju alltid nya anledningar att besöka Stockholm även om man varit här tidigare säger Marcus Hammarström, kampanjansvarig hos Stockholm Visitors Board.

 

Om Stockholmskampanjen

http://www.omatukholma.fi/blog/

http://www.livtv.fi/ohjelmat/lauran-matkakuvia-tukholma/etusivu


Deltagare

Hanna Sarén, modedesigner
Elastinen, musiker och domare i The Voice of Finland
Maria Sid, skådespelare
Jani Toivola, riksdagsman för partiet De Gröna
Meri-Tuuli Lindström, kock och domare i Master chef Junior Finland
Janne Virtanen, skådespelare och programledare
Ella Kanninen, tv-programledare för Let´s dance i Finland
Noora Hautakangas, tv-profil och fd Miss Finland-vinnare
Anu Harkki, redaktör och handarbetsexpert
Minna Haapkylä, skådespelare

För ytterligare information | kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Janeta Wolontis, seniorprojektledare på VisitSweden i Finland, tel +358 40 594 41 11, [email protected]
Marcus Hammarström, kampanjansvarig på Stockholm Visitors Board, tel 0730-83 85 32, [email protected]
Bitte Olsson, Corporate Communications Manager VisitSweden, tel 0705-25 04 56, [email protected]  


Visa alla nyheter