Hoppa till innehåll
Pressrelease12 maj 2014

Fler researrangörer vill sälja Sverigeupplevelser

På Swedish Workshop, som just nu arrangeras Swedish Workshop av VisitSweden och Stockholm Visitors Board, där destinationer och reseföretag från hela Sverige tar emot utländska reseföretagen i 1 800 affärsmöten.
g5aicvlwmdvq6qaf32gs.jpg

Utländska researrangörsföretag är på jakt efter nya upplevelser i Sverige till sina reseprogram. På Swedish Workshop, som just nu arrangeras av VisitSweden och Stockholm Visitors Board, tar destinationer och reseföretag från hela Sverige emot de utländska reseföretagen i 1 800 affärsmöten. 

86 researrangörsföretag från fjorton länder i Europa, USA och Kina har kommit till Stockholm för att hitta nya unika produkter till sina kommande reseprogram. Under Swedish Workshop kommer nästan 100 svenska destinationer och företag från hela Sverige att erbjuda paketerade upplevelser, boende och transporttjänster till researrangörerna. Resultatet ska bli ett större utbud av Sverigeresor och upplevelser hos arrangörer som exempelvis tyska Wolters Reisen, brittiska Discover the World och kinesiska China International Travel Service inför säsongen 2015 och framåt. Antalet deltagare är högre än på flera år.

Hela 20 procent av de deltagande internationella företagen kommer från Tyskland. Även USA och Storbritannien har många researrangörer på plats i Stockholm.

-  Utländsk turism ger viktiga intäkter till Sverige och det finns ett sug efter fler upplevelser hos utländska researrangörer. Om Sverige får fler produkter på hyllan att sälja finns en stor potential att resandet till Sverige kan öka. De 1 800 affärsmötena på Swedish Workshop är ett unikt tillfälle att sälja in destinationen Sverige, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Internationella researrangörer säljer resor både på nätet och genom nätverk av resebyråer. VisitSweden vill utöka och höja kvaliteten i researrangörernas program till sina kunder och väntar sig en direkt effekt av förhandlingarna: efter förra workshopen reste 75 procent av arrangörerna hem med offerter de räknade med skulle leda till konkreta affärer. Förutom Swedish Workshop, som hålls i Sverige vartannat år, arrangerar VisitSweden workshopar på utlandsmarknaderna och har en kontinuerlig dialog med utvalda researrangörer.

De svenska deltagarna representerar destinationer, incomingföretag, boendeanläggningar, upplevelseföretag och transportörer från hela Sverige. I år satsar Swedish Lapland stort med rekordmånga företag som deltar i workshopen. Alla de fem destinationer som ingår i Tillväxtverkets och VisitSwedens satsning ”hållbar destinationsutveckling” - Bohuslän, Åre, Kiruna, Vimmerby och Stockholms skärgård - möter de internationella researrangörerna på Swedish Workshop. Vimmerby och Stockholms skärgård deltar för första gången.

Före och efter programmet för årets workshop reser flera av de utländska deltagarna på studieresor till bland annat Västkusten, Västerbotten och Stockholm.

Program Swedish Workshop 2014
Söndag 11 maj

deltagarna reser in till Stockholm
besök på Djurgården och ABBA The Museum
båttur till Nacka Strand
”midsommarmiddag” på Restaurang J

Måndag 12 maj 

workshopförhandlingar på Tele2 Arena
middag och underhållning på tema ”Try Swedish!” i Eric Ericssonhallen, Skeppsholmskyrkan

För ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 0704-200 900
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Visa alla nyheter