Hoppa till innehåll
Pressrelease1 september 2013

Intern kompetens tar sig an nya kommunikativa utmaningar på VisitSweden

VisitSweden har utsett ny marknadsdirektör samt ny regiondirektör för Tillväxtmarknader. Sofia Kinberg, VisitSwedens nuvarande landschef för marknad Storbritannien, blir marknadsdirektör från årsskiftet. Lotta Thiringer, idag landschef för marknad USA, blir regionchef för VisitSwedens Tillväxtmarknader. Nils John och Mats Wessman har utsetts till landschefer för Tyskland respektive USA.

Nu har VisitSweden utsett ny marknadsdirektör samt ny regiondirektör för Tillväxtmarknader. Sofia Kinberg, VisitSwedens nuvarande landschef för marknad Storbritannien, blir marknadsdirektör från årsskiftet. Lotta Thiringer, idag landschef för marknad USA, börjar som regionchef för VisitSwedens Tillväxtmarknader. Dessutom har Nils John och Mats Wessman utsetts till landschefer för marknaderna Tyskland respektive USA. 

Det blir Sofia Kinberg som vid årsskiftet tar över uppdraget som marknadsdirektör. Sofia började 2010 på VisitSwedens Londonkontor och tog 2012 över rollen som landschef för marknad Storbritannien. Sofia Kinberg har lång erfarenhet av att driva större projekt över flera marknader och ska nu ta arbetet med större marknadsövergripande Sverigesatsningar vidare i en allt mer konkurrensutsatt internationell besöksnäring. Sofia är skicklig på konsumentmarknadsföring, bland annat genom sitt arbete på reklambyrån Food&Friends, där hon utvecklade kommunikationsstrategier för kunder inom livsmedelsbranschen. Hon har även arbetat som byråchef på Abel&Baker. Sofia tar över efter Helén Malmberg, som varit marknadsdirektör som konsult under en övergångsperiod.

Ny regiondirektör för VisitSwedens Tillväxtmarknader blir från årsskiftet Lotta Thiringer. Som ansvarig för marknaderna Frankrike, Italien, Spanien, USA och Kina ska hon utveckla marknadsföringen och öka kännedomen om Sverige och svenska destinationer. Lotta tog över ansvaret för marknad USA 2008, och sedan dess har omfattningen av kampanjinsatserna fördubblats och övernattningarna från USA har ökat stadigt. Med Lottas gedigna erfarenhet av att marknadsföra Sverige på en fjärrmarknad kan hon bidra till en större gemensam kraft i marknadsföringen på tillväxtmarknaderna. Lotta har tidigare varit affärsområdeschef på amerikanska internetkonsulten Razorfish, där hon ansvarade för området start-ups och vd för webbyrån Houdini. Nuvarande regiondirektören Semmy Rülf kommer att trappa ner sitt uppdrag för att sedan gå i pension.  

Mats Wessman, nu tf landschef för marknad USA, tar rollen som ordinarie landschef. Mats har tidigare arbetat som projektledare på VisitSwedens Londonkontor samt varit Internet Marketing Manager på VisitSwedens huvudkontor. Tidigare var Mats projektledare på Svenska Turistföreningen.

På marknad Tyskland träder seniorprojektledare Nils John in på den lediga tjänsten som landschef. Nils har arbetat på VisitSwedens Hamburgkontor sedan 2010 som seniorprojektledare och ansvarig för flera framgångsrika kampanjer. Tidigare har Nils John haft ledande befattningar på flera tyska kommunikationsbyråer.

-  Jag är glad över den nya laguppställningen och ser fram emot att se dessa mycket erfarna personer utvecklas i sina roller. De har gedigna erfarenheter av internationell marknadsföring, har ett klart målgruppsfokus och är nu redo att axla VisitSwedens nya arbetssätt med bland annat marknadsövergripande kommunikation och större projekt, säger Thomas Brühl, vd för VisitSweden. Sverige har en stor potential att öka resandet hit ännu mera och det krävs en hög kompetens och förmåga att agera rätt för att ta tillvara på dessa möjligheter i en allt mer konkurrensutsatt omvärld.

VisitSweden prioriterar marknadsföringen till 12 länder i världen, varifrån cirka 80 procent av alla utländska övernattningar i Sverige kommer. På samtliga platser har VisitSweden utlandskontor med personal.

Bilder på personerna finns på VisitSwedens pressrum på MyNewsdesk, http://www.mynewsdesk.com/se/visitsweden.


För mer information om VisitSwedenwww.visitsweden.com/partner  


För ytterligare information | kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationschef på VisitSweden, [email protected], tel 08-789 10 00
Bitte Olsson, pressansvarig VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56


Visa alla nyheter