Hoppa till innehåll
Nyhet26 april 2022

Johanna Eriksson blir HR-chef hos Visit Sweden

Ny Chief HR Officer till Visit Sweden från slutet av sommaren: Johanna Eriksson från Brandskyddsföreningen.
ovg9sltswkmag2mxkk0t.jpg

Med start direkt efter sommaren blir Johanna Eriksson ny Chief HR Officer hos Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden.

- Tiden har nu kommit att arbeta än mer fokuserat med verksamhetsnära och strategiska HR-frågor efter att en tid ha arbetat med duktiga men externa HR-partners, säger Visit Swedens VD Susanne Andersson.

- Vi är oerhört glada över att just Johanna ansluter till bolaget efter sommaren och tillför fler perspektiv och en bred erfarenhet och kompetens som vi nu behöver, fortsätter Susanne.

Johanna har tio års erfarenhet som HR-chef och över 20 års bred erfarenhet inom HR området med bland annat verksamhetsnära ledarstöd, digitalisering av HR processer, arbetsgivarattraktivitet, driva kulturförändring och ledarskap och teamutveckling.

Johanna kommer senast från en position som HR-chef & Internkommunikationsansvarig hos Brandskyddsföreningen.

Johanna har även erfarenhet från statlig verksamhet och ideella och samhällsnyttiga organisationer och har tidigare även arbetat som HR-chef för Fortum Värme, HR Business Partner - Fortum Group, Intern HR konsult hos Rikspolisstyrelsen.

- Jag ser verkligen fram emot att komma till Visit Sweden och få bidra i den fortsatta utvecklingsresan av bland annat ledar- och medarbetarskap framåt, säger Johanna Eriksson.

Det helstatliga aktiebolaget Visit Sweden som är en koncern, har idag närmare 60 anställda i Sverige samt i Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Storbritannien, USA och Kina.

Visa alla nyheter