Hoppa till innehåll
Pressrelease18 maj 2017

Naturälskande profiler ska få fler resenärer till Sverige

Friheten för alla att ta del av den svenska naturen överraskar utländska besökare. För att få fler internationella resenärer att upptäcka Sverige som resmål tar nu Visit Sweden hjälp av fyra naturälskande profiler. Renata Chlumska, Natalia Brzezinski, Alexander Stutterheim och Christoffer Collin bidrar med sin kärlek till den svenska naturen i ett nytt initiativ från Visit Sweden.
ls38rswc9yezrg3a2uka.jpg

Friheten för alla att ta del av den svenska naturen överraskar utländska besökare. För att få fler internationella resenärer att upptäcka Sverige som resmål tar nu Visit Sweden hjälp av fyra naturälskande profiler. Renata Chlumska, Natalia Brzezinski, Alexander Stutterheim och Christoffer Collin bidrar med sin kärlek till den svenska naturen i ett nytt initiativ från Visit Sweden.

Upplevelserna i den svenska naturen, tillgängliga genom allemansrätten, är en av Sveriges största styrkor som semesterdestination. Friheten för alla att vistas i naturen, ”the freedom to roam”, och till exempel göra spontana strövtåg, slå upp tält på en äng, ta en löptur genom skogen, klättra i berg eller koka kaffe över öppen eld, lyfts nu fram av Visit Sweden i ett initiativ där tongivande profiler ger internationella resenärer en försmak av Sverige. Marknadsföringen ska stärka bilden av Sveriges natur och livsstil och få fler resenärer att välja Sverige som destination.

Som ”proud supporters of the freedom to roam” deltar äventyraren Renata Chlumska, Instagram-fotografen Christoffer Collin, känd som @wisslaren, Natalia Brzezinski, företagsledare och gift med den tidigare amerikanske ambassadören i Sverige samt regnrocksdesignern och entreprenören Alexander Stutterheim i initiativet.

- Jag har blivit kär i svenskarnas naturnära livsstil och deras inställning att naturen är allas ansvar. Man delar en idé om att bevara något. Att bo i Sverige har verkligen förändrat mig, säger Natalia Brzezinski.

Visit Sweden presenterar samtidigt en stor mängd inspiration om naturupplevelser och naturnära livsstil. Filmer, Virtual Reality, topplistor, intervjuer, berättelser och artiklar med tips på upplevelser i den svenska naturen varvas med fakta om allemansrättens skyldigheter på Visit Swedens officiella sajt för Sverige som resmål. Bland annat får potentiella Sverigeresenärer möta den svenska älgen som drama queen och i en VR-film följa med på ett kvällsdopp vid sommarstugan. Visit Sweden hoppas att bilden av densvenska naturen ska få stor global räckvidd, exempelvis genom medial uppmärksamhet, viral spridning och naturambassadörernas egna nätverk. 

- Nu är det dags för fler Sverigebesökare att få njuta av friheten i den svenska naturen, den som vi svenskar tar för given. Sveriges naturnära livsstil kan skapa mycket större internationell uppmärksamhet än idag och vårt initiativ för allemansrätten är ett stort steg i vår satsning på hållbar naturturism i marknadsföringen, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.

Visit Swedens ”proud supporters of the freedom to roam” är en del av en fyraårig satsning på hållbar natur- och ekoturism på landsbygden.

Resenärer i den målgrupp som Visit Sweden riktar marknadsföringen till uppfattar Sverige som modernt, öppet och hållbart, med vacker och orörd natur. Det finns en stor grupp internationella resenärer som är nyfikna på Sverige som resmål; exempelvis 23,5 miljoner resenärer i Tyskland och 15,8 miljoner i USA.

Under första kvartalet 2017 fortsatte antalet övernattningar i kommersiellt boende från utlandet att öka, exempelvis från Kina med nära 43 procent och från USA med 40 procent. (Källa: Tillväxtverket)

Inspiration om ”the freedom to roam”, den svenska allemansrätten

Sverigeprofiler om svensk natur: https://visitsweden.com/freedomtoroam/

Kortfilmer om svensk natur: https://visitsweden.com/stories-sweden-film-clips/

Om allemansrätten: https://visitsweden.com/overview-freedom-to-roam/


För mer information

Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officerpå Visit Sweden, [email protected], tel 08-789 10 00

Bitte Olsson, pressansvarig på Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56 

Visa alla nyheter