Hoppa till innehåll
Pressrelease17 oktober 2018

Naturnära livsstil och ploggning Sveriges bidrag på världskongress för naturturism

Visit Sweden och ett 60-tal turistföretag och -organisationer visar nu upp Sverige på Adventure Travel Trade Associations internationella kongress för naturturism i Toscana. Nästa år är Sverige i världsfokus, då kongressen arrangeras i Sverige och Göteborg. Visit Sweden är officiell klimatpartner för årets kongress.
ku5nky71d4swst6gp4zi.jpg

Visit Sweden och ett 60-tal turistföretag och regionala turistorganisationer visar nu upp Sverige på Adventure Travel Trade Associations internationella kongress för naturturism i Toscana. Nästa år är Sverige i världsfokus, då kongressen arrangeras i Sverige och Göteborg. Visit Sweden är officiell klimatpartner för årets kongress.

Just nu arrangerar Adventure Travel Trade Association, ATTA, sin årliga världskongress för naturturismföretag i Toscana i Italien, Adventure Travel World Summit. I september 2019 arrangeras kongressen i Sverige och Göteborg, dit Visit Sweden väntar cirka 800 delegater. Bakom valet av Sverige som värdland ligger bland annat tillgängligheten till naturen, även i städerna, och svenskarnas naturnära livsstil.

Visit Sweden är på plats tillsammans med drygt 60 svenska naturturismföretag och regionala turistorganisationer under årets kongress för att lyfta fram Sverige som naturdestination och förbereda värdskapet inför nästa år. Sverige bidrar till programmet med exempelvis ”ploggning”, att jogga och samtidigt plocka skräp. Idén skapades av en svensk, Erik Ahlström, och har snabbt spridits internationellt.

I marknadsföringen av Sverige inspirerar Visit Sweden utländska besökare med svenskarnas sätt att njuta av naturen, exempelvis plocka bär, fiska eller bara ta en söndagspromenad i skogen.

-I Sverige är naturen inte en kuliss att bara betrakta. Vi svenskar har ett nära förhållande till naturen och det tar vi hjälp av för att få alla researrangörer att upptäcka Sverige under Adventure Travel World Summit. Att kunna visa upp alla fantastiska upplevelser för specialister på naturturism från hela världen kommer att betyda mycket för besöksnäringen, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden.

Sveriges arrangemang av Adventure Travel World Summit 2019 kommer att ha fokus på hållbarhet. Visit Sweden är officiell klimatpartner för årets kongress och klimatkompenserar alla deltagares vistelse i Toscana genom ett skogsplanteringsprojekt i Zimbabwe. 

Adventure Travel World Summit i Göteborg 2019 arrangeras av Visit Sweden tillsammans med Tillväxtverket och flera regionala turistorganisationer. Sveriges och Visit Swedens satsning på Adventure Travel World Summit är en del av programmet Hållbar natur- och ekoturism på landsbygden, som finansieras av regeringen.


För mer information

Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden, [email protected], tel 0705-25 04 56 

Visa alla nyheter