Hoppa till innehåll
Pressrelease2 oktober 2014

Radiokampanj för Göteborg testar norrmännens spontanitet

Nu är säsongen för weekendresor till Sverige i full gång. På norska radiokanalen P4 med 1,1 miljoner dagliga lyssnare utmanas just nu norrmännen av VisitSweden och Göteborg & Co att göra en spontan resa till Norges närmaste storstad, Göteborg.

Nu är säsongen för weekendresor till Sverige i full gång. På norska radiokanalen P4 med 1,1 miljoner dagliga lyssnare utmanas just nu norrmännen av VisitSweden och Göteborg & Co att göra en spontan resa till Norges närmaste storstad, Göteborg. 

För att få fler norrmän att uppleva en storstad i Sverige under hösten kör VisitSweden och Göteborg & Co nu en kampanj som utmanar norrmännen att ta en spontan tur till Norges närmaste storstad, Göteborg. Staden är välkänd i Norge och ligger bara tre timmar bort från Osloområdet. Kampanjen har som mål att få fler bokningar på Göteborgshotellen.

På norska radiokanalen P4 rullar just nu tre olika radioreklamspottar för Göteborg som resmål. Reklamen ska positionera Göteborg som ett nära resmål, som är lätt att resa till över helgen.  I spottarna ringer bland annat anställda på Nordstan, Liseberg och Clarion Hotel Post upp slumpvis utvalda norrmän och erbjuder en gratis resa till Göteborg samma helg, mot att de bestämmer sig på en  gång. Radiokanalen, med 1,1 miljoner dagliga lyssnare, har själva fortsatt initiativet att hitta spontana norrmän att skicka till Göteborg. I P4-programmet ”Endelig helg” intervjuar programledarna oslobor på stan och erbjuder dem hotellövernattning, Göteborg City Card och lite fickpengar.

-  Utländska besökare står för stora intäkter till Sverige och norrmännen är de som spenderar allra mest under besöket i Sverige. Även om Göteborg är en välkänd och lättillgänglig destination, behöver många en puff så att resan blir av, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

De som inte har blivit uppringda kan, om de är snabba nog och bestämmer sig på 15 minuter, boka speciella paket med hotell och Göteborg City Card på en kampanjsajt. Radio och kampanjsajt kompletteras med bannerannonser, sociala medier och PR. Bakom kampanjen står, förutom VisitSweden och Göteborg & Co, bland andra Clarion Hotel Post och Radisson Blu Riverside Hotel. Den primära målgruppen är aktiva barnfamiljer på Østlandet.

Norska resenärer på semester i Sverige vill enligt VisitSwedens målgruppsanalyser uppleva städer med nöjesliv, museer och restauranger. Det är extra tydligt för yngre resenärer. Många norrmän vill även shoppa och njuta av utomhusupplevelser i Sverige. Västsverige är väl känt som destination i Norge och norrmännen gjorde förra året drygt en miljon övernattningar i Västra Götaland – en tredjedel av alla övernattningar från Norge som gjordes i hela Sverige. Bland norrmännens fyra starkaste associationer till Sverige finns Göteborg och Liseberg.

http://goteborg.prod.savant.no/

https://soundcloud.com/visitsweden

http://weekend.visitsweden.com/no/region/goteborg/


Källa besöksstatistik: SCB/Tillväxtverket


För ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 0704-200 900
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Stefan Gadd, presschef Göteborg & Co, [email protected], tel 0706-26 07 51


Visa alla nyheter