Hoppa till innehåll
Pressrelease10 november 2014

Sveriges officiella Instagramkonto ett av de största i Europa

På kort tid har resmålet Sveriges nya globala konto på Instagram blivit ett av Europas största konton med nationella turistråd som avsändare. VisitSwedens konto har på fyra månader fått 21 000 följare med hjälp av två kända svenska instagrammare.
es99zj3kjdf61q5fzooe.jpg

På kort tid har resmålet Sveriges nya globala konto på Instagram blivit ett av Europas största konton med nationella turistråd som avsändare. VisitSwedens konto har på fyra månader fått 21 000 följare med hjälp av två kända svenska instagrammare. 

VisitSwedens nya globala Instagramkonto för resmålet Sverige har fått en verklig rivstart. Sedan juli i år har @visitsweden på Instagram ökat från bara några få följare till över 21 000 i början av november. Det gör kontot till ett av de största bland de nationella turistorganisationerna i Europa*. VisitSweden har sedan tidigare lokala Instagramkonton på de prioriterade utlandsmarknaderna.

Kontot fylls med aktuella och exotiska bilder från hela Sverige och sköts av olika personer, som väljer ut och återpublicerar bilder som har hashtaggats med #visitsweden eller #swedishmoments. Bilderna är fotograferade av såväl svenskar som utländska turister. Hittills har två populära svenska instagrammare bjudit på sitt personliga urval. Mellan juli och september var det den på Instagram världskände svensken Christoffer Collin, @wisslaren, som gav sin personliga Sverigebild och sedan september är det Sandra Lundin, @myatilio, som väljer vilka bilder som ska representera Sverige. Båda har hittills haft ett stort fokus på bilder av vacker natur som speglar årstiden.

VisitSweden vänder sig till en resvan och internetmogen målgrupp av resenärer i marknadsföringen av Sverige som resmål. Genom att använda bilder för att skapa känslor och mer uppmärksamhet för Sverige ökar möjligheten att nå genom bruset i sociala medier med intressanta och trovärdiga budskap. 68 procent av europeiska resenärer som använder internet säger sig inspireras av bilder i sociala medier när de väljer resmål**.

http://instagram.com/visitsweden

*Skrivbordsundersökning från VisitSweden av de nationella turistråden i Europa och dess globala närvaro på Instagram. Per den 5 november var det endast Turkiets officiella konto som var större än Sveriges.

**Yahoos undersökning Connected Holiday Makers, där 6 500 respondenter i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien och Frankrike har svarat på frågor om deras senaste och planerade resor. Respondenternas svar är viktade mot EUs totala internetuppkopplade population.

För ytterligare information, kontakta

Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00

Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, [email protected], tel 0704-200 900

Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected],
tel 0705-25 04 56


Visa alla nyheter