Hoppa till innehåll
Pressrelease18 juni 2015

Swedish Workshop 2016 arrangeras i Småland och Jönköping

VisitSwedens koncept Swedish Workshop kommer till Småland 2016 och Smålands Turism blir lokal värd. Avtalet skrivs under i dagarna och den 24 – 26 april 2016 kommer cirka 100 researrangörer från hela världen till Jönköping och Småland.

VisitSwedens koncept Swedish Workshop kommer till Småland 2016 och Smålands Turism blir lokal värd. Avtalet skrivs under i dagarna och den 24 – 26 april 2016 kommer cirka 100 researrangörer från hela världen till Jönköping och Småland.

 - Swedish Workshop är mycket betydelsefull, säger Lena Larsson, vd för Smålands Turism. Vi är otroligt stolta och glada över att få möjligheten tillsammans med VisitSweden att bjuda in utvalda researrangörer till nästa års svenska workshop.

Swedish Workshop arrangeras i Sverige vartannat år och förra gången samlades researrangörer från 15 länder: Danmark, Finland, Norge, Holland, Tyskland, Storbritannien, Ryssland, Frankrike, Spanien, Italien, USA, Kina, Schweiz, Belgien och Österrike. Researrangörerna kommer till Sverige för att inspireras av svenska semesterupplevelser och hålla affärsförhandlingar med företag inom besöksnäringen och med regionala turistbolag. Syftet är att skapa fler upplevelser som passar en utländsk målgrupp.

- Vi ser workshopen som ett riktigt bra tillfälle för oss och vårt näringsliv att göra affärer och öka de internationella besökarna till just vår del av Sverige. Och att nu få chansen att genomföra den på hemmaplan är verkligen helt fantastiskt!, säger Lena Larsson. Det kan handla om runt 150 säljare från hotellkedjor, incoming-arrangörer, aktivitetsföretag och destinationer. Dessutom får vi visa upp Jönköpings län för våra kollegor från andra delar av Sverige, som kommer hit för att sälja in sina produkter.

Enligt kommunikationsbolaget VisitSweden, som marknadsför destinationen Sverige utomlands till en resvan och nyfiken målgrupp, vill många utländska turister komma hit och uppleva svensk livsstil och aktiviteter i svensk natur. Förra året gjordes 20 miljoner besök i Sverige från utlandet och i flera länder bokar man fortfarande sin resa via en researrangör.

- Det finns ett sug hos utländska researrangörer efter fler svenska semesterupplevelser att sälja. På Swedish Workshop gör de över 1000 affärsmöten med svenska turistföretag. Fler produkter på hyllan hos researrangörerna kan ge fler besökare till Sverige, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Smålands Turism tar just nu fram en ny strategi för besöksnäringen i länet och tillsammans med VisitSweden och övriga två smålandslän arbetar man nu fram en övergripande plan för att se på vilka marknader och med vilka produkter Jönköpings län ska nå målet att fördubbla antalet besökare.

Swedish Workshop har tidigare arrangerats i bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg och Åre och har lett till en stor mängd konkreta affärer för besöksnäringen. Både före och efter Swedish Workshop arrangeras så kallade pre- och posttours för att researrangörerna ska få uppleva vad fler platser i Sverige har att erbjuda.

För ytterligare information, kontakta
Lena Larsson, vd Smålands Turism, tel 0708-19 95 75, [email protected]
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56

Visa alla nyheter