Hoppa till innehåll
Nyhet22 augusti 2022

Uppföljningen till tok-hyllade kampanjen: Internationell språktävling med resevinster till platserna bakom IKEAs möbelnamn

Visit the Country of the Originals är marknadsföringsbolaget Visit Swedens digitala, internationella språktävling som idag sjösätts i Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Tävlingen går ut på att filma sig själv när man uttalar ett antal kända, svenska begrepp utifrån ett digitalt manus. Detta när uppföljningen av den internationellt prisade marknadsföringskampanjen ”Discover the Originals” om platserna bakom IKEA-produktnamnen, bland annat (toalettborsten och) sjön Bolmen.
Kvinna i gul jacka sitter på en vit häst ute i skogen och ler mot kameran.
Foto: Visit Sweden

Den mycket uppskattade, dock lätt egensinniga turistbyråchefen i gul regnjacka, som genom skådespelaren Klara Zimmergren medverkar i den tidigare kampanjen, återkommer även i denna fortsättning för att utlysa tävlingen.

Det blir en helt igenom digital kampanj, med bas på sajterna vistsweden.com. vistsweden.de, vistsweden.nl.

Tävlingen kommer att spridas via köpta, egna och förtjänade medier; Facebook, Instagram, via influencers och press. Kampanjperioden sträcker sig mellan 22 augusti – 30 september.

I vinstpotten för tävlingen ligger fyra exklusiva resor för vardera två personer till bland annat några av platserna i reklamkampanjen: Lofsdalen (Jämtland/Härjedalen), Västmanland (Västerås/Mälaren), Bolmen (Småland) och Västsverige (Göteborg/Bohuslän).

Vinnarna utses av en jury som består av representanter från Visit Sweden, Destination Småland, Västmanland Tourism, Destination Lofsdalen och West Sweden Tourist Board.

Kampanjen är framtagen och producerad tillsammans med Forsman & Bodenfors och Mindshare och finns här: https://visitsweden.com/win-a-trip/

Bakgrund:

I första delen av Visit Swedens turistlandskampanj: Discover the Originals, försöker Visit Sweden återta svenska platsnamn som IKEA lånat till sina produkter och gjort mer kända än platserna i sig.

https://corporate.visitsweden.com/press/upptack-originalen-sveriges-parlor-bakom-mobelvarujattes-produktnamn/

Den första marknadsföringskampanjen har nått ut till över 1,7 miljarder mottagare genom över 600 artiklar i internationell press, över 300 blogginlägg och cirka 300 tweets.

Kampanjen har nått långt bortom de länder som först var tänkt, bland annat även till Nya Zeeland och Japan i öst till Chile, Colombia och Venezuela i väst.

https://corporate.visitsweden.com/press/stort-internationellt-medieintresse-for-visit-swedens-senaste-kampanj-om-sverige-som-resmal/

För mer pressinformation

Jim Hofverberg

Chief Officer, Corporate Communications, Visit Sweden

Mobile: +46706446412

www.visitsweden.com/press

Marknadsföringsbolaget Visit Sweden har av den svenska regeringen det officiella nationella uppdraget att marknadsföra Sverige som turistland, för att bidra till visionen att Sverige år 2030 är världens mest hållbara och attraktiva resmål byggt på innovation. Genom marknadsföring som leder mot ett mer medvetet resande tillför Visit Sweden hållbart värde för svensk besöksnäring. Visit Sweden är ett statligt ägt aktiebolag med närmare 60 medarbetare. Bolaget som år 2021 omsatte cirka 175 miljoner svenska kronor är baserat i Stockholm med medarbetare i länder som värderas viktiga att finnas representerade i. NMer om Visit Sweden: www.visitsweden.com/corporate

Visa alla nyheter